close

Sazinies ar mums

Received

Paldies, ziņa nosūtīta.

Max 8 faili (līdz 10MB katrs)

FacebookInstagramYoutube
logo
phone
burger
phone
burger

10.05.2024

Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

Ja esat iegādājies jaunu mājokli vai vēlaties atsvaidzināt jau esošo interjeru, tad virtuve ir tā mājokļa telpa, kuras plānošanai un iekārtošanai jāpieiet īpaši rūpīgi. Proti, tieši virtuve lielākajā daļā mājokļu kļūst par centrālo telpu.

Tajā tiek gatavotas gardas maltītes un ģimenes locekļi satiekas, lai pie kopīga galda apspriestu dienas plānus un gaitas. Virtuve nereti kļūst par vietu, kur pulcējas viesi viesībās un ballītēs un, ja savus darba pienākumus veicat mājās, tad šī bieži vien ir omulīgākā mājokļa telpa, kas ar laiku kļūst arī par darba kabinetu.

Ergonomiskam, ērtam un parocīgam virtuves iekārtojumam ir ļoti būtiska loma, lai virtuves saimniece vai saimnieks tajā justos ērti un maltīšu gatavošana sagādātu prieku. Tieši tāpēc, iekārtojot savu jauno virtuvi, liela daļa cilvēku izvēlas virtuves mēbeles izgatavot pēc pasūtījuma.

Par to, kā noris virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma sākot no pasūtījuma brīža līdz pat tās uzstādīšanai – lasiet šajā rakstā!

Informācija par vēlamo virtuvi

Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma sastāv no vairākiem soļiem. Pirmais no tiem – vēlamās virtuves un tās iekārtojuma saskaņošana. Šajā solī visiem virtuves projektu modeļiem tiek piedāvāts izstrādāt iepazīšanās projektu. Jums būs iespēja apskatīt individuāli izstrādātu virtuves plānojumu un saņemt dizainera konsultāciju un ieteikumus.

Lai Jūsu sapņu virtuve būtu tieši tāda, kādu to esat iztēlojies, iepazīšanās projekta izstrādei nepieciešams norādīt informāciju, kas saistīta ar vēlamās virtuves iekārtojumu, komunikācijām, plānoto sadzīves tehniku un citām svarīgām niansēm.

virtuves pēc pasūtījuma.jpg

Iepazīšanās projektam nepieciešamā informācija

1. Telpas plānojums ar aptuveniem telpas izmēriem un telpas fotoattēli

Lai uzsāktu virtuves iekārtas pēc pasūtījuma projektēšanu, jāiesniedz telpas inventarizācijas lieta vai ar roku uzzīmēts telpas plāns. Šajā solī jānorāda telpas izmēri – sienu garumus, griestu augstumu (izmērus nav nepieciešams norādīt precīzi). Tāpat vēlams iesūtīt aptuveni 3 līdz 5 fotoattēlus labā kvalitātē un apgaismojumā, kuros virtuves telpa apskatāma no dažādiem rakursiem.

Ja nevarat veikt mērījumus vai uzņemt fotoattēlus, sazinieties ar mums un atradīsim risinājumu.

2. Aprakstu par vēlamo virtuves iekārtas dizainu

Šis ir solis, kurš mums ļaus gūt ieskatu par to, kāds ir Jūsu virtuves iekārtas dizaina, krāsu toņu un izkārtojuma redzējums. Iespējams iesūtīt arī bilžu paraugus, kas attēlo vēlamo virtuves gala rezultātu. Mūsu speciālisti ņems vērā Jūsu vēlmes un pielāgos pieejamos materiālus un risinājumus.

Ja Jums nav konkrētu vēlmju vai virtuves dizaina redzējuma - tā nav problēma. Nāciet pie mums uz salonu. Mūsu virtuves dizaina eksperti palīdzēs izveidot vīziju par jauno virtuvi.

3. Apraksts par vēlamo virtuves tehniku

Iepazīšanās projekta izstrādes procesā lietderīga būs arī informācija par vēlamo virtuves tehniku un tās risinājumiem. Variet norādīt, vai savā virtuvē vēlaties uzstādīt iebūvējamo virtuves tehniku vai brīvi stāvošu, kā arī informāciju par vēlamo ledusskapja tipu – standarta vai divdurvju jeb side–by–side ledusskapi.

Šajā posmā nav nepieciešams norādīt konkrētus modeļus vai izmērus. Sakomplektēsim un piedāvāsim piemērotāko tehnikas komplektu Jūsu virtuvei.

4. Apraksts par ūdens, kanalizācijas, ventilācijas un elektrības pieslēgumu vietām

Ja virtuvē jau ir ierīkotas komunikācijas, tad svarīgi norādīt informāciju par komunikāciju pieslēgumu vietām. Tāpat vēlams norādīt arī telpas griestu augstumu un precīzu attālumu līdz pieslēgumu vietām.

5. Kontaktinformācija

Lai pasūtījuma izpildītājam būtu iespējams ar Jums sazināties un precizēt vai noskaidrot papildu informāciju, neaizmirstiet norādīt savu e-pasta adresi un kontakttālruni.

  • Visu augstāk minēto informāciju iespējams ievadīt speciālā formā mājas lapā, sadaļā Iepazīšanās projekti virtuvēm vai sūtot uz e-pastu [email protected].
VIRTUVE PRIVĀTMĀJĀ BALTEZERĀ 7.jpg

Virtuves projekta izstrāde un saskaņošana

Kad visa vajadzīgā informācija ir iesniegta, tiek izgatavots iepazīšanās projekts.

Iepazīšanās projekta pirmo skiču izstrādes laiks ir aptuveni 2 līdz 3 darba dienas. Kad skices ir gatavas, Jūs uzaicinās uz klātienes tikšanos, lai apskatītu iepazīšanās projekta skices, veiktu nepieciešamos labojumus un saskaņotu materiālus.

Projekta saskaņošanas posmā iespējams saņemt profesionāla un pieredzējuša dizainera vērtējumu par virtuves iekārtas un plānojuma risinājumiem, kā arī saņemt ieteikumus par to, kā efektīvāk izmantot virtuvei atvēlēto telpu.

  • Individuālas virtuves iekārtas izgatavošana ir īpaši vērtīgs risinājums tiem mājokļu īpašniekiem, kuriem ir nestandarta dzīvojamās telpas, privātmāju īpašniekiem, kā arī tiem mājokļu saimniekiem, kuriem virtuves telpa ir pavisam neliela.

Virtuves iekārtas pēc pasūtījuma tiek izgatavotas ņemot vērā katra mājokļa konkrēto platību, komunikāciju, durvju, logu un sildelementu izvietojumu un citas svarīgas nianses. Šādā veidā Jūs iegūsiet ergonomisku, pārdomātu, ietilpīgu un ērti izmantojamu virtuves iekārtu arī pavisam nelielas un/vai šauras virtuves gadījumā.

Savukārt plašākos mājokļos ar individuāli izstrādātu projektu iespējams gaumīgi aizpildīt plašu telpu, izveidojot harmonisku, nepārblīvētu telpas interjeru, virtuvē radot mājīgu un patīkamu atmosfēru.

Svarīgi jau sākotnēji izlemt to, kāda veida virtuves iekārtas forma un konstrukcija atbilst tieši Jūsu virtuves plānojumam un vēlmēm. Virtuves iekārtas pēc pasūtījuma, salīdzinājumā ar risinājumiem, ko piedāvā gatavi virtuves iekārtas komplekti, ļauj daudz brīvāk variēt ar pieejamo telpu, to maksimāli izmantojot un radot pēc iespējas ergonomiskāku virtuves iekārtojumu.

2.jpg
  • L-tipa jeb stūra virtuves iekārta ir lieliski piemērota nelielām virtuvēm, kā arī standarta daudzdzīvokļu māju projektiem.
  • U-tipa virtuves iekārta ļauj maksimāli izmantot visu pieejamo telpu, radot ergonomisku un ērti izmantojamu virtuves darba zonu, ar plašu telpu uzglabāšanas skapīšu un atvilktņu izvietošanai.
  • Virtuve ar salām paredzēta plašākiem mājokļiem, kuros virtuves telpa ir vismaz 15 m² plaša. Šāda tipa virtuves iekārta gaumīgi aizpilda telpu, nodrošinot papildu virtuves darba zonu.
  • G-tipa virtuves iekārta ir lieliski piemērota plašam, atvērtā tipa dzīvojamo telpu plānojumam. Šāds virtuves iekārtojums paredz ļoti plašu darba virsmu, tādēļ ideāli piemērots kuplākām ģimenēm, kā arī tad, ja ikdienā daudz laika pavadiet virtuvē gatavojot un nepieciešama ērta, plaša un pārredzama virtuves iekārta.

Šajā posmā tiek izlemts par konkrētiem materiālu risinājumiem un krāsu toņiem. Lai iepazītos ar informāciju par to, kā pareizi plānot virtuves iekārtošanu, aicinām iepazīties ar rakstu 8 virtuves standarti pareizai virtuves plānošanai.

Virtuves iekārtas izgatavošana – cenas

Cik izmaksā virtuves iekārta? Cena ir atkarīga gan no izvēlētā virtuves modeļa tipa, gan izvēlētajiem materiāliem. Šajā posmā iespējams pielāgot lētākus vai dārgākus materiālu risinājumus, līdz ar to virtuves iekārtas cena var mainīties.

Piemēram, finiera vai masīvkoka virtuves iekārtas izgatavošana cenas ziņā būs dārgāka, savukārt laminētas virtuves fasādes risinājums ir lētāks un pieejamāks variants. Tāpat cenu ietekmē arī izvēlētie furnitūras risinājumi, kā arī papildu virtuves iekārtas aprīkojums.

Vairāk par virtuves cenām varat uzzināt mūsu virtuves iekārtas cenu ceļvedī.

virtuve-ar-akmens-virsmu-marupe-7.jpg

Virtuves mēbeļu ražošana

Pēc skiču projekta, materiālu un izmaksu saskaņošanas, tiek uzsākti virtuves iekārtas izgatavošanas darbi. Visas mūsu mēbeles un virtuves iekārtas ir 100 % Latvijā ražotas. Darba gaita ir pārskatāma un tiek veikta rūpīga kvalitātes kontrole.

Mēbeļu izgatavošana ierasti aizņem aptuveni 35 līdz 50 darba dienas, taču, ja savas virtuves plānojumā būsiet iekļāvis akmens darba virsmas, tad iekārtas izgatavošanai būs nepieciešamas vēl papildu 10 dienas.

4.jpg

Ražošanas process sākas ar to, ka gala projekts un skices tiek nosūtītas uz ražotni. Tur tiek sagatavots tehniskais projekts un veikts visu vajadzīgo detaļu un furnitūras aprēķins. Tālāk tiek uzsākta detaļu ražošana. Kad detaļas ir izgatavotas, ar CNC jeb kompjuterizētu darba galdu palīdzību tiek veikti nepieciešamie urbumi un frēzējumi.

Gala posmā tiek veikta mēbeļu salikšana un testēšana, lai pārliecinātos par to, ka virtuves mēbeles izgatavošana ir noritējusi kvalitatīvi un atbilst visiem standartiem.

Virtuves mēbeļu piegāde un uzstādīšana

Kad virtuves mēbeles izgatavošana ir pabeigta, virtuves iekārta pa detaļām tiek piegādāta Jums vēlamajā laikā un tiek uzsākti uzstādīšanas darbi. Ja virtuves plānojumā ir iekļauta akmens darba virsma, tad tās mērīšana notiek tikai pēc mēbeļu uzstādīšanas. Akmens darba virsma tiek piegādāta un uzstādīta aptuveni 2–3 nedēļu laikā pēc mērījumu veikšanas. Mēbeļu uzstādīšanas posmā Jūsu klātbūtne nav obligāta.

VIRTUVE AR SALU PRIVĀTMĀJAI MĀRUPĒ 1.jpg

Virtuves lietošana

Jūsu sapņu virtuve ir gatava! Lai tā kalpotu pēc iespējas ilgāk, vēlams ievērot norādes par pareizu virtuves iekārtas un virsmu kopšanu. Katram virtuves iekārtas materiālam piemīt savas īpašības, līdz ar to atšķiras arī kopšanas veids un ieteicamie tīrīšanas līdzekļi.

Lai iepazītos ar to, kā pareizi kopt savu jauno virtuves iekārtu, esam apkopojuši noderīgu informāciju jaunajiem virtuves saimniekiem. Ar ieteikumiem par pareizu virtuves virsmu kopšanu iespējams iepazīties mūsu rakstā Kā pareizi kopt virtuves galda virsmas.

Līdzīgi bloga raksti

Virtuves iekārtas cenas ceļvedis (2024)

Virtuves iekārtas cenas ceļvedis (2024)

arrow
Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

arrow
Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

arrow

Sazinies ar mums

arrow

Sīkdatnes

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai uzlabotu mājaslapas efektivitāti.