close

Sazinies ar mums

Received

Paldies, ziņa nosūtīta.

Max 8 faili (līdz 10MB katrs)

FacebookInstagramYoutube
logo
phone
burger
phone
burger

24.01.2024

Virtuves dizains 2024 – tendences un citi jaunumi

Ik gadu, tiek apkopotas aktuālākās jaunā gada dizaina un stila tendences. Izņēmums nav arī virtuves interjera dizains. Lai gan svarīgākais nosacījums, plānojot mājokļa interjeru un iekārtojumu, ir tieši saimnieku vēlmes un idejas, tomēr zinot svaigākās aktualitātes, savām idejām varam piešķirt papildu oriģinalitāti.

Turklāt stila, krāsu, telpas izkārtojuma, furnitūras, mēbeļu materiālu, apgaismojuma un citu detaļu mūsdienīgākās tendences iespējams pielāgot ne tikai privātmāju vai plašu dzīvokļu virtuvēm. Arī neliela dzīvokļa virtuves dizains var atainot svaigas, stilīgas un mūsdienīgas dizaina notis. Lai idejas, stila un dizaina jaunumus un praktiskās vajadzības apvienotu harmoniskā, mūsdienīgā un funkcionālā virtuvē, zinoša un pieredzējuša dizainera palīdzība ir neatsverama.

Ja tuvākajā laikā plānojiet iekārtot savu sapņu virtuvi, tad šīs raksts ir domāts tieši Jums! Apskatīsim ne tikai to, kāds virtuves dizains būs aktuāls 2024. gadā, bet arī aizejošā gada tendences un citus jaunumus.

virtuves-iekarta-jurmala-2.jpg

Virtuves dizains 2023. gadā: kādas tendences bija aktuālas līdz šim?

Kā atzīst virtuves dizaineri, virtuves interjera tendences, lai gan mainīgas, tomēr bieži aktualitāti nezaudē vairākas sezonas. Plašāk izzinot dizaina aktualitātes, varam panākt oriģinālāku un individuālāku vīziju par to, kādai topošajai virtuvei būtu jāizskatās. Aizejošā gadā aktualitātes:

  • atvērtā tipa un daudzfunkcionālas virtuves, kurās interjers veidots paplašinot tradicionālo telpas pielietojumu;
  • organisku, videi draudzīgu un ilgmūžīgu virtuves mēbeļu un citu materiālu izvēle – tendence, kas nezaudē savu aktualitāti vairākus gadus un aktuāla būs arī 2024. gadā;
  • košu, spilgtu krāsu akcenti virtuves mēbelēs un dekoros;
  • matētas virtuves fasādes melnos un tumša granīta toņos;
  • olīvzaļais krāsas tonis;
  • miksēts, asimetrisks un burbuļtipa apgaismojums;
  • funkcionālas un mūsdienīgas virtuves sistēmas virtuves darba organizēšanai;
  • greznu, neparastu formu un krāsu flīžu akcenti.
VIRTUVE AR FENIX FASĀDĒM UN KVARCA VIRSMU PRIVĀTMĀJAI ĀDAŽOS 11.jpg

Mūsdienīgas virtuves iekārtojums 2024. gadā

Virtuves dizains 2024. gadā atgūst siltākas, maigākas noskaņas. Interjera dizaina tendences kļūst pieklusinātākās un piezemētākas, īpaši akcentējot tādas tēmas kā miers, mājīgums, daba, dzīvošanas prieks, kopā būšana. Savu aktualitāti joprojām nezaudēs videi draudzīgi, pārstrādājami materiāli, arī virtuves mēbeļu dizains atainos zaļāka dzīvesveida tendences.

Virtuves iekārtojums kļūs arvien daudzfunkcionālāks, virtuves telpu vai zonu veidojot par vietu ģimenei un kopā būšanai, tāpēc īpaši aktuāls 2024. gadā būs salu tipa virtuves iekārtojums. Aktualitāti nezaudēs arī dažādas gudrās ierīces un sadzīves tehnika, kas aprīkota ar gudrajām funkcijām. Mūsdienīgai virtuvei šobrīd ir jābūt ne tikai praktiskai un funkcionālai, bet arī gaumīgai un jārada mājīga atmosfēra, kas ļauj atpūsties no ikdienas steidzīgā ritma.

1. Krāsu toņi

virtuves dizaina tendences - krasu toni.jpg

Bilde no Freepik

2024 gadā virtuves interjerā jaunu uzplaukumu piedzīvos zaļie toņi – no dziļi piesātinātiem meža zaļajiem un gaišākiem zemes toņiem, līdz piparmētru un laima zaļajam, kā arī aizejošā gada aktualitāte – olīvu zaļais. Īpaši aktuāli būs siltie, krēmīgi baltie un gaiša koka toņi, virtuvē veidojot maigu, harmonisku un nomierinošu noskaņu. Kontrastus un mājīgu, aicinošu atmosfēru palīdzēs radīt arī dūmakaini zilie, brūnie, sarkanie un purpursarkanie krāsu toņi.

2. Daudzlīmeņa apgaismojums

VIRTUVES IEKĀRTA SIGULDĀ 6.JPG

Piekaramais apgaismojums virs virtuves salām vai ēdamzonas un griestos iebūvētos apgaismojums, papildināts ar gaismas lentēm zem virtuves skapīšiem vai stikla dekoratīvajās vitrīnās ataino 2024. gada aktualitātei – daudzlīmeņa, slāņotais apgaismojums, kas veido daudzpusīgu atmosfēru. Daudzlīmeņa apgaismojums ļauj to pielāgot ikdienas vajadzībām, padarot to spožāku gatavojot vai pieklusinot vakara stundās, radot intīmāku, mājīgāku atmosfēru.

3. Virtuves salas – arvien plašākas

VIRTUVES IEKĀRTA PRIVĀTMĀJAI KADAGĀ 8.jpg

Virtuves salas ir viena no 2024. gada virtuves dizaina nozīmīgākajām tendencēm. Salu tipa virtuves iekārtojums realizē daudzfunkcionālas, vienlaikus ērti un praktiski izmantojamas virtuves zonas ideju. Tiek paredzēts, ka virtuves salas kļūs arvien plašākas, paredzot vietu gan maltīšu ieturēšanai, gan gatavošanai, salas virsmu aprīkojot arī ar gatavošanas plīti un integrēto tvaika nosūcēju.

Salas tipa virtuves iekārtojums ļauj izmantot salas sānu virsmas, tajās izvietojot papildu skapīšus un atvilktnes, tādējādi telpa kļūst vēl funkcionālāka. 2024. gadā jaunums ir virtuves telpā ienākoši ērti atpūtas krēsli, kas papildina telpas daudzfunkcionalitāti, veidojot zonas gan atpūtai, gan maltīšu ieturēšanai un gatavošanai.

4. Daba ienāk virtuvē

IMG03595.jpg

Virtuves dizaineri paredz, ka dabas, meža un dabisku materiālu tēma saglabās aktualitāti ne tikai 2024. gadā, bet arī vairākas sezonas uz priekšu, tāpēc nekļūdīsieties, ja savā interjerā iekļausiet vairāk dabīgus materiālus. Dabīgas koka tekstūras finiera vai masīvkoka virtuves fasādēs vai paneļos, masīvkoka mēbeles, arī ekskluzīvās marmora vai dabīgās akmens virsmas, pīts, dabīgas šķiedras apgaismojums – tas viss ļaus sajust saikni ar harmonizējošajām dabas noskaņām.

5. Vīna bārs, kafijas vai smūtiju gatavošanas zona

IMG02109.jpg

Viens no mikrotrendiem, kas 2024. gadā kļūs aizvien populārāks, ir nišas vai virsmas, kas paredzētas vīna bāra, kafijas vai smūtiju pagatavošanas zonas ierīkošanai. Tā ir iespēja savai virtuvei piešķirt greznāku, elegantāku atmosfēru un iedzīvināt dzīves svinēšanas tēmu, kas ir viena no 2024. gada aktualitātēm.

Šī trenda pievilcība slēpjas tajā, ka atkarībā no telpas plašuma, iespējams ierīkot pavisam nelielu nišu kafijas aparāta un skaistu krūzīšu novietošanai vai plašāku zonu, kas aprīkota pat ar nelielu izlietni, mini vīna ledusskapi un citām ekstrām.

6. Tvaika nosūcējs kā dizaina elements

VIRTUVE PRIVĀTMĀJAI BEBERBEĶOS 11.jpg

Arī virtuves sadzīves tehnika 2024. gadā kalpos par dizaina elementu. Viena no 2024. gada tendencēm būs tvaika nosūcēji, kas paslēpti dekoratīvos koka, dabīgā akmens vai miksētu materiālu apdares paneļos, kas telpas izkārtojumam piešķir dziļumu, vienlaikus piesaista skatienu un kalpo kā telpu izdaiļojošs elements.

7. Minimālisms

virtuve-ar-calacatta-kvarca-akmens-darba-virsmu_6.jpg

Šķiet, ka minimālisms ir interjera tendence, kas iemantojusi no modes neizejošu statusu. Minimālisma un Skandināvu stilā ieturēts mūsdienīgs virtuves interjers aktuāls būs arī 2024. gadā. Plašas darba virsmas, slēptas furnitūras sistēmas, virtuves skapīši un organizēšanas sistēmas, kas ļauj iegūt tīras virsmas, gaiša koka un maigi, krēmīgi baltie toņi, kas papildināti ar tumīgiem, siltiem brūno, sārto, zaļo vai zilo toņu akcentiem – tas viss modē būs arī 2024. gadā.

8. Zeltīta furnitūra un citi zelta toņu akcenti

VIRTUVE AR RĀMJU FASĀDĒM UN KVARCA AKMENS VIRSMU 6.jpg

2024 gadā modē atgriežas virtuves mēbeļu furnitūra zelta toņos. Apvienojumā ar siltiem, krēmīgiem baltajiem, meža zaļajiem vai dūmakaini zilajiem toņiem, virtuve kļūs par telpu, kur ienākot pārņem nomierinoša, vienlaikus klusināti grezna noskaņa, virtuves telpu veidojot arī par vietu, kur labprāt tiek uzņemti ciemiņi un pavadīts brīvais laiks.

Zelta detaļas parādīsies arī apdares materiālos, virtuves un flīžu paneļos, virtuves mēbeļu detaļās, dekoros un apgaismojumā. Tomēr svarīgi atcerēties, ka zelta tonim nevajadzētu kļūt dominējošam. Tas ir kā neliels otas triepiens, akcents, izvairoties no pārliekas greznības.

9. Miksēti materiāli un faktūras

IMG_8950 copy.jpg

Paredzams, ka arī miksētu virtuves mēbeļu materiāli un apdare ieņems nozīmīgu lomu 2024. gada virtuves dizaina tendencēs. To iespējams realizēt gan virtuves mēbeļu fasāžu un virsmu izvēlē, gan izvēloties brīvi stāvošās mēbelēs. Piemēram, kumodi vai galdu, kurā apvienotas dabīgā koka tekstūras un toņi, ar atsevišķām, krāsotām skapīšu vai atvilktņu fasādēm vai koka virsmas apvienojot ar dabīgām akmens vai metāla detaļām.

10. Siltie koka toņi

VIRTUVE PRIVĀTMĀJĀ BALTEZERĀ 4.jpg

Šogad jaunums būs silts, neapstrādāts koks, kas parādās gan apdares materiālos, virtuves fasādēs, virsmās un mēbelēs. Baltinātas, tonētas koka virsmas vairs nebūs tik aktuālas kā līdz šīm, priekšplānā izvirzot pēc iespējas dabīgākus koka toņus, telpai piešķirot vairāk dzīvības.

Kopsavilkums

DSC04751.jpg

Mūsu mājoklis ir mūsu miera osta. Vieta, kur atpūšamies, atgūstam spēkus, veidojam ciešākas saiknes ar tuviniekiem un lutinām sevi ar nelielām, ikdienišķām ekstrām, kas dzīvei piešķir papildu baudījumu.

Mūsdienās virtuvē laiku pavadām arvien vairāk, tāpēc virtuves dizains 2024. gadā kļūst arvien tuvāks mums un mūsu ģimenes vajadzībām. Vienlaikus virtuve vairs nav tikai praktiska telpa. Pārdomāti krāsu toņi, dekoratīva apdare, stilīgi akcenti un dizaina virtuves mēbeles ļauj atainot saimnieku personību, redzējumu un stila izjūtu.

Lai izstrādātu tieši Jūsu vajadzībām un vēlmēm atbilstošāko virtuves projektu, aicinām uz klātienes vizīti mūsu salonā. Kopā ar dizaineri izvērtēsim kādas tendences un aktualitātes iekļaut Jūsu virtuves interjerā un pielāgosim budžetam atbilstošus materiālu un furnitūras risinājumus.

Aizpildiet iepazīšanās projekta anketu un aptuveni 2 līdz 3 darba dienu laikā izgatavosim pirmās iepazīšanās projekta skices. Kad tās būs gatavas, dizaineris aicinās Jūs uz tikšanos, lai apskatītu skices, veiktu nepieciešamos labojumus, vienotos par materiāliem un projekta izmaksām.

Līdzīgi bloga raksti

Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

arrow
Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

arrow
Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

arrow

Sazinies ar mums

arrow

Sīkdatnes

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai uzlabotu mājaslapas efektivitāti.