close

Sazinies ar mums

Received

Paldies, ziņa nosūtīta.

Max 8 faili (līdz 10MB katrs)

FacebookInstagramYoutube
logo
phone
burger
phone
burger

04.01.2024

Kā izvēlēties stūra virtuves mēbeles - speciālista ieteikumi

Tēlaini izsakoties – virtuve ir mājokļa sirds. Šī ir telpa, kas ļauj apvienot savas individuālās radošās dizaina idejas ar ergonomiskiem un pārdomātiem iekārtojuma risinājumiem. Jo tieši virtuves iekārtojums un izvēlēto mēbeļu kvalitāte ir tie faktori, kas nosaka virtuves funkcionalitāti un to, cik katra saimniece vai saimnieks savā virtuvē labi un ērti jutīsies.

L–veida jeb stūra virtuves mēbeles ir lielisks risinājums gan tipveida daudzdzīvokļu māju virtuvēm, kur katrs kvadrātmetrs ir no svara, gan nestandarta virtuves telpām. Stūra virtuves mēbeļu iekārta ļauj maksimāli izmantot brīvās sienas vienlaikus radot brīvu kustību telpu ērtai ēdiena gatavošanai, virtuves uzkopšanai un citiem darbiem.

Kā un kāpēc izvēlēties stūra virtuves mēbeles, lai iekārotu savu sapņu virtuvi – padomus sniedz Olīve Mēbeles speciālisti!

Speciālista padomi, kā iekārtot ērti lietojamu stūra virtuvi

Pats svarīgākais solis ceļā uz vēlamo virtuvi ir tās plānojuma izstrāde. Vēlamajam virtuves interjeram vajadzētu būt ērtam, praktiskam un ergonomiskam un tikai pēc tam plānot papildu dekoratīvus un telpu izdaiļojošus elementus.

Padoms nr. 1: Pareizi organizēts zonējums

Organizējot virtuves iekārtojumu pastāv noteikts standartu kopums. Ņemot vērā darbības secības un darba zonu organizācijas ieteikumus, iespējams iekārtot ergonomisku un funkcionālu virtuvi arī tad, ja virtuves telpa ir šaura vai neliela.

Ir izpētīts, ka darbojoties virtuvē veidojās nosacīts kustību trijstūris. Proti, gatavojot pārvietošanās pa virtuvi galvenokārt notiek starp ledusskapi, izlietni un plīti. Iekārtojot virtuvi, svarīgi stūra virtuves mēbeles un tehniku izvietot ņemot vērā šo principu.

Pareiza virtuves plānojuma shēma

Pareizākais stūra virtuves iekārtas plānojums:

  1. Ledusskapis;
  2. Neliela darba virsma blakus ledusskapim uz kuras novietot no ledusskapja izņemtos vai ledusskapī novietojamos produktus un traukus;
  3. Mazgāšanas zona, pievēršot uzmanību arī tam, cik ērts un parocīgi izmantojams ir izvēlētais jaucējkrāns, lai ērti mazgāt būtu ne tikai neliela izmēra traukus, bet arī liela izmēra katlus, bļodas u. c. Mazgāšanas zonu aprīkojot ar trauku mašīnu, ierīci vēlams novietot vienā līmenī ar izlietnes skapi;
  4. Svarīgakā virsma gatavošanai ir starp izlietni un plīti – šajā zonā nevajadzētu plānot vidēja izmēra, piemēram, mikroviļņu krāsns vai citas sadzīves tehnikas izvietošanu, lai netraucētu gatavošanas procesam un atvieglotu virsmas tīrīšanu;
  5. Ērta plīts virsma, papildu ērtībai var izvēlēties plīts virsmu ar integrēto tvaiku nosūcēju, kas ļauj atbrīvot vietu virs plīts un panākt efektīvāku smaku savākšanu https://www.bora.com/lt/en/;
  6. Cepeškrāsni un mikroviļņu krāsni, ja tas ir iespējams, vēlams izvietot augstajā kolonnā;
  7. Gala darba virsma (atkarībā no virtuves platības) mazās sadzīves tehnikas, piemēram, tējkannas, kafijas aparāta vai dekoratīvu elementu novietošanai.

Jāatceras, ka plānojot virtuves iekārtojumu ir vairāki drošības noteikumu, kurus vēlams ņemt vērā, lai mazinātu dažādu sadzīves negadījumu riskus un neradītu bojājumus sadzīves tehnikai. Vairāk par pareizas virtuves iekārtojumu varat uzzināt šajā rakstā.

  • Ledusskapi nav ieteicams novietot tiešos saules staros. Tas var saīsināt iekārtas darbības mūžu un būtiski palielināt patērētās elektroenerģijas rēķinus.
  • Novietot blakus plīti un izlietni nav ieteicams – tas var palielināt sadzīves traumu riskus un kaitēt plīts darbībai.
  • Plīti nevajadzētu novietot blakus logam, īpaši, ja logiem izvēlēts standarta aizkaru risinājums – tas paaugstina ugunsbīstamību.

Padoms nr. 2: Noderīgs risinājums – stūra skapju glabāšanas sistēmas

Plānojot stūra virtuves iekārtu, īpaša uzmanība jāpievērš efektīviem un praktiskiem virtuves skapju un atvilktņu sistēmu risinājumiem un izvietojumam. Plašākās virtuvēs varam daudz brīvāk variēt ar Līniju tipa, G vai U-tipa, vai Salu tipa virtuves iekārtas modeļiem, līdz ar to uzglabāšanai iespējams paredzēt vairāk papildu atvilktņu sistēmas un uzglabāšanas skapīšus.

Taču maza izmēra virtuvēs stūra skapju glabāšanas sistēmas ir ļoti vērtīgs un lietderīgs risinājums, kas nodrošina papildu vietu uzglabāšanai, turklāt netraucēs citu skapīšu un atvilktņu atvēršanai.

Padoms nr. 3: Darba virsmas materiāls

Plānojot stūra virtuves iekārtu, svarīgi izvēlēties kvalitatīvu, mitrumnoturīgu darba virsmas materiālu. Stūra virtuves iekārtām veidojas šuve darba virsmas savienojumu vietās. Ja darba virsma nebūs mitrumizturīga, lai cik kvalitatīvi veikta būs salaiduma vietas apstrāde, ar laiku salaiduma vietā veidosies mitruma radīti bojājumi. Darba virsmas materiāls deformēsies, uzburbs, iespējama pelējuma izplatība un darba virsmas kalpošanas mūžs krietni saīsināsies.

Padoms nr. 4: Stūra darba virsmu izmantojiet mazās sadzīves tehnikas novietošanai

Darba virsmu, kas atrodas virtuves iekārtas stūri, nebūs ērti izmantot gatavošanai. Tā ir zona, kuru lietderīgi izmantot mazās sadzīves tehnikas, piemēram, tējkannas, kafijas aparāta vai blendera novietošanai.

Virtuve ar Calacatta kvarca akmens darba virsmu 8.jpg

Gatavs stūra virtuves komplekts - vai prātīga izvēle?

Lielākajā daļā gadījumu vizuāli estētisks virtuves stūra komplekts, kas uzstādīts, piemēram, mēbeļu veikalu ekspozīcijā, izgatavots funkcionalitāti un ergonomiku atstājot otrajā plānā. Gatavs virtuves stūra komplekts ir ekonomiskāka izvēle un var būt lielisks variants iekārtojot pagaidu virtuvi, viesu māju vai kādu citu virtuves telpu, kuru nav plānots bieži un intensīvi izmantot.

Tomēr, ja vēlaties, lai virtuves iekārta būtu ne tikai vizuāli estētiska, bet arī ērta, funkcionāla un kvalitatīva, individuāli izgatavotas stūra virtuves mēbeles ir labākais variants. Individuāli pielāgots virtuves modeļa risinājums ir labākais variants, ja nepieciešams iekārtot nestandarta vai nelielas virtuves telpu.

  • Stūra virtuves plānošana un montāža neprofesionālim var būt ļoti sarežģīts uzdevums, jo tā prasa īpaši pārdomātus tehniskos risinājums. Jādomā par materiālu savienojumiem, skapīšu un atvilktņu sistēmu savienojumiem, atkāpēm un citām svarīgām niansēm.

Jāatceras arī, ka gatavi stūra virtuves komplekti ne vienmēr ir pielāgojami konkrētās virtuves komunikāciju pievadiem. Tas nozīmē to, ka var nākties ieguldīt gana lielus papildu līdzekļus, lai komunikāciju risinājumus pielāgotu gatavajam komplektam. Individuāli izgatavotas stūra virtuves mēbeles tiek projektētas ņemot vērā gan vēlamo rozešu skaitu un izvietojumu, gan komunikāciju pievadus un citas nianses.

  • Ja virtuves telpas sienu un griestu risinājumi ir nestandarta, piemēram, mansarda dzīvokļu gadījumā vai, ja dzīvoklis ierīkots kā atsevišķa dzīvojamā platība privātmājas otrajā stāvā, tad praktiskam telpas plānojumam ir īpaši liela nozīme.

Individuāli izgatavotu stūra virtuves iekārtu varam plānot maksimāli aizpildot virtuvei atvēlēto telpu, izmantojot sienas visā garuma un augstumā. Izvēloties aizpildīt sienu līdz pat griestiem, tiek iegūta papildu uzglabāšanas telpa, tādējādi augšējos plauktos un skapīšos ir iespēja novietot tos sadzīves priekšmetus, kas ikdienā netiek bieži izmantoti.

Savukārt izvēloties ergonomiskus un mūsdienīgus furnitūras risinājumus, virtuves iekārtas, skapīšu un atvilktņu izmantošana kļūst daudz ērtāka. Papildu padomi un informācija par to, kādas ir individuāli izgatavotas virtuves iekārtas priekšrocības, lasiet rakstā "Kāpēc iegādāties virtuves mēbeles pēc pasūtījuma".

Stūra virtuves furnitūra

Kvalitatīva, mūsdienīga virtuves furnitūra būtiski atvieglo ikdienas virtuves darbus un virtuves mēbeles padara ērtāk izmantojamas. Turklāt ne mazāk svarīgs faktors ir tas, ka tieši kvalitatīva virtuves furnitūra pagarina virtuves iekārtas mūžu. Gluži vienkārši – jo vieglāk un ērtāk atvērt, piemēram, virtuves atvilktni, jo mazāk tā tiek raustīta, neuzmanīgi aizvērta utt.

Pie virtuves furnitūras pieder ne tikai eņģes un atvilktņu vadotnes. Virtuves furnitūras ražotāji piedāvā arī dažādu funkciju sistēmas virtuves darba organizēšanai, rotācijas un vertikālos pacelšanas mehānismus, stūra sistēmas u. c. Šie mehānismi ļauj ērti atvērt skapīšu durvis un izvelkamās atvilktnes, grozu sistēmas un kolonnas.

  • Viens no pasaulē atzītākajiem un kvalitatīvākajiem virtuves furnitūras ražotājiem ir Austrijas uzņēmums “Blum’’. Šī ražotāja virtuves furnitūru izvēlamies arī mūsu virtuves mēbeļu izgatavošanā.

Kesseböhmer stūra sistēmas

KESSEBÖHMER LeMans stūra sistēma.jpg

Šīs stūra sistēmas nodrošina pārdomātu un ērtu stūra skapju telpas izmantošanu. Pilnībā izvelkamas platformas ļauj ērti piekļūt pat dziļākajā stūrī novietotajām mantām.

Peka Magic Corner Comfort stūra sistēmas

Peka Magic Corner Comfort - stūra sistēma.jpg

Magic Corner Comfort ar vienu kustību sniedz skaidru pārskatu par visu stūra sistēmas saturu, ļaujot viegli redzēt un izņemt tieši to, kas jums nepieciešams. Šī stūra izvelkamās iekārtas daļa ļauj izmantot katru pēdējo stūra teplas centimetru, un tā ir ideāli piemērota visu veidu virtuves priekšmetu uzglabāšanai, sākot no lieliem katliem vai virtuves ierīcēm līdz galda piederumiem un pārtikas precēm.

AVENTOS Blum pacelšanas sistēmas

Blum aventos - pacelšanas sistēmas

Aventos pacelšanas sistēma nodrošina kvalitatīvu un vieglu skapju fasāžu atvēršanu augšup, kur tās netraucē ērtām darbībām virtuvē.

Atvilktņu sistēmas LEGRABOX visaugstākajām prasībām attiecībā uz dizainu

Blum legrabox - atvilktņu sistēma.jpg

Mūsdienīga dizaina LEGRABOX atvilktņu sistēmas aprīkotas ar BLUMOTION S vadotnēm, kas nodrošina atviltņu atvēršanu ar nelielu atvēršanas spēku, sinhronizētu vienmērīgu kustību un klusās aizvēršanas funkciju. Pateicoties lielajai dinamiskajai 40 un 70 kg nestspējai, pat ļoti platām un smagām izvelkamajām sistēmām tiek nodrošināta līgana vadotņu darbība.

REVEGO Pocket jeb salokāmo durvju sistēmas jaunām telpas koncepcijām

Blum revego pocket durvju sistēma virtuvei.jpg

“Blum” ražotās Pocket jeb salokāmās durvju sistēmas ir īpaši moderns un inovatīvs risinājums, kas ļauj iekārtot daudzfunkcionālas telpas nezaudējot interjera eleganci. Ļoti noderīgs risinājums, ja virtuves zona ir apvienota ar dzīvojamo telpu. Ar šīs sistēmas palīdzību iespējams brīvi norobežot un noslēpt virtuves iekārtu un, kad nepieciešams, to atvērt. Vienlaikus salokāmo durvju sistēmas inovatīvā tehnoloģija nodrošina to, ka durvis telpā neaizņems papildu vietu.

AMBIA-LINE iekšējo sadalītāju sistēmas

Blum ambia line - virtuves atvilktņu iekšējo sadalītāju sistēmas.jpg

Eleganti un funkcionāli iekšējo sadalītāju sistēmu rāmji, kas palīdzēs noformēt ērti saorganizētas stūra virtuves mēbeles. Rāmjus ir viegli novietot, kur tie nepieciešami un iespējams izvēlēties visdažādākās sadalītāju sistēmas – garšvielām, galda piederumiem u. c.

“Blum” piedāvā vēl daudz dažādus modernus furnitūras risinājumus, tāpēc par virtuvei piemērotākajiem variantiem iepriekš nepieciešams konsultēties ar mūsu speciālistiem. Jūs saņemsiet ieteikumus gan par ražotāja “Blum”, gan citu kvalitatīvu ražotāju furnitūras risinājumiem ērtai, funkcionālai un mūsdienīgai virtuvei.

Stūra virtuves mēbeles – cik tās maksā?

Stūra virtuves izmaksas ir atkarīgas no virtuves izmēriem, furnitūras, kā arī fasādes un darba virsmas izvēlētajiem risinājumiem. Stūra virtuves iekārtas izmaksas, parēķinot uz tekošo metru, neatšķiras no citu modeļu virtuves iekārtu izmaksām. Lai sīkāk iepazītos ar virtuves iekārtu izmaksām, lasiet rakstu Virtuves iekārtas cenas ceļvedis (2024).

virtuve-privatmajai-ikskile-1.jpg

Liela vai neliela – ērta, ergonomiska un skaista virtuve kopā ar Olīve Mēbeles!

Individuāli izgatavotas stūra virtuves mēbeles sniedz iespēju iekārtot tieši Jūsu sapņu virtuvi, kurā gatavošana sagādās prieku un gandarījumu!

Aicinām uz klātienes konsultāciju un iepazīšanās projekta izstrādi, kas ļaus ne tikai ieraudzīt savas vēlamās virtuves modeli, bet arī noteikt aptuvenās virtuves iekārtas izmaksas. Uzzini vairāk par iepazīšanās projektu šeit.

Līdzīgi bloga raksti

Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

arrow
Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

arrow
Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

arrow

Sazinies ar mums

arrow

Sīkdatnes

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai uzlabotu mājaslapas efektivitāti.