close

Sazinies ar mums

Received

Paldies, ziņa nosūtīta.

Max 8 faili (līdz 10MB katrs)

FacebookInstagramYoutube
logo
phone
burger
phone
burger

02.03.2023

Virtuves mēbeles – vai ir vērts tās ierīkot līdz griestiem? Plusi un mīnusi

STANDARTA VIRTUVES MODUĻI LĪDZ GRIESTIEM PARASTI NEAIZSNIEDZAS, UN ŠAJĀ ATSTARPĒ SĀK KRĀTIES PUTEKĻI, KAS ATRODAS TĪRĪŠANAI GRŪTI AIZSNIEDZAMĀ VIETĀ. TAČU RODAS JAUTĀJUMS, VARBŪT ĒRTĀKS RISINĀJUMS BŪTU IERĪKOT SKAPJUS AUGSTUMĀ PA VISU SIENU, KAS ŠOBRĪD PASAULĒ IR TIK POPULĀRI? PAR ŠO VIRTUVES MĒBEĻU VEIDU PRIEKŠROCĪBĀM UN TRŪKUMIEM LASIET ŠAJĀ RAKSTĀ.

Daudz vieglāk ir paskaidrot to, kāpēc visi skapji netiek ierīkoti pilnā augstumā pa visu sienu. Pirmkārt, bieži vien to ir grūti izdarīt griestu konfigurācijas un komunikāciju sistēmu dēļ. Otrkārt, izvēloties skapjus, kas aizsniedzas līdz griestiem, būtiski pieaug mēbeļu fasādes izmaksas. Un, treškārt, 3 metru augstu griestu gadījumā var droši garantēt problēmas, kas radīsies saistībā ar piekļūšanu augšējiem plauktiem. Tomēr jāņem vērā arī tas, ka milzu-skapjiem piemīt pietiekami daudz plusu un ne mazums piekritēju.

Uzglabāšanas vieta

Ne velti tik ilgu gadu garumā populāri bija tā saucamie antresoli jeb plaukti, kas ierīkoti līdz pašiem griestiem. Mums allaž atradīsies kaut kas, ko ielikt skapī – kāzās uzdāvinātie trauku komplekti īpašiem viesiem, kā arī neizmantoti krājumi ar galdautiem, burciņām un nevajadzīgiem sadzīves izmantošanai paredzētiem priekšmetiem. Jā, tie neatradīsies rokas stiepiena attālumā, tomēr nedrīkst laist zudumā papildu vietu. Padomājiet, kā jūs šīs mantas aizsniegsiet no augšējiem plauktiem – lielās virtuvēs dažkārt šim nolūkam ir paredzētas pat speciālas kāpnes.

7e81b947db17d014c2cc513b4c012750.jpg

Vizuāla augstuma palielināšana

Kamēr skatienam ir, aiz kā "aizķerties" skapja fasādes garumā no grīdas līdz griestiem, virtuves sienas vizuāli šķiet augstākas. Šī iemesla dēļ mēs iesakām izkārt karnīzes pēc iespējas augstāk un izvēlēties tapetes, kuru rakstā izmantotas vertikālas līnijas. Augsti skapīši rada bezgalīgi augšup vērstu plauktu efektu. Izvēlieties gaišas un neitrālas krāsas, kā arī glancētas fasādes virsmas, lai interjeru nepadarītu pārlieku smagnēju.

8dca6e4b36f58b79e353e85f5e3c5eaa.jpg

Vieglums interjerā

Jā, neskatoties uz to, ka kopējā skapju masa palielināsies, pastāv iespējas šo aspektu vērst sev par labu. Piemēram, tieši zem griestiem ierīkojiet atvērtos plauktus tikai un vienīgi dekoratīvu priekšmetu glabāšanai – keramikas, ziedu kompozīcijām. Tāpat eksistē arī cits risinājums, ko izgudrojuši vācu virtuves ražotāji. Mēbeļu fabrikas Leicht virtuves skapji tiek nostiprināti pie griestiem, savukārt moduļi šķietami "lido gaisā" virs galda virsmas vai virtuves salas. Tas ir vērtējams kā ļoti efektīvs un vienlaikus funkcionāls risinājums – tāpat kā daudzi citi vācu dizaina sasniegumi.

Ērta atvēršana

Pat tādā gadījumā, ja jūsu virtuves griesti nav īpaši augsti, tieši zem griestiem esošos skapīšus ir grūti atvērt, savukārt galvas līmenī nejauši vaļā atstātas skapja durvis var radīt nevēlamu iespēju uzsist uz pieres punu. Taču šobrīd pārdošanā ir neparastas sistēmas. Turklāt jums ir pieejamas gana plašas izvēles iespējas – durvis, kas atveras uz sāniem dažādos virzienos, vai, piemēram, ērti izvirzās uz augšu. Vai pat skapīši bez rokturiem, kas atveras vien pieskāriena rezultātā. Progress nestāv uz vietas.

49dd15f02519e64321f774a426b6eeb3.jpg

Viengabalains veidols

Skapji līdz griestiem — tas vienlaikus ir arī moderns risinājums, viens no nākamā gada virtuves dizaina aktuālākajiem trendiem. Noformēšanas ziņā šobrīd īpaša vērtība tiek piešķirta ieceres vienotībai, kopējai idejai bez nejaušu elementu klātesamības. Uzstādot šāda veida mēbeles, jums nebūs jādomā par sienu krāsu un faktūru, tapešu izvēli, tādēļ ka vienotā stilā ieturētas virtuves telpā visi liekais ir noslēpts. Tas ir vērtējams kā interesants risinājums tiem cilvēkiem, kas ne vien cenšas lietderīgi izmantot visu telpas platību, bet arī seko līdzi jaunākajām vēsmām.

Līdzīgi bloga raksti

Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

arrow
Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

arrow
Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

arrow

Sazinies ar mums

arrow

Sīkdatnes

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai uzlabotu mājaslapas efektivitāti.