close

Sazinies ar mums

Received

Paldies, ziņa nosūtīta.

Max 8 faili (līdz 10MB katrs)

FacebookInstagramYoutube
logo
phone
burger
phone
burger

02.03.2023

Izvēlamies iebūvējamo virtuves tehniku

Kā izvēlēties virtuves tehniku, virtuves tehnikas komplektācija

Iebūvējamā virtuves tehnika pamazām no greznības iezīmes ir pārtapusi par ikdienišķu funkcionālu nepieciešamību. Šis praktiskais un tajā pašā laikā arī vizuāli pievilcīgais mūsdienīgo virtuvju papildinājums ļauj ietaupīt vietu telpā. Tieši šī iebūvējamās tehnikas īpašība to padara par tik populāru, turklāt mūsdienās iebūvēt var praktiski visu – sākot no lielgabarīta ledusskapja līdz pat mazai mikroviļņu krāsnij. Līdztekus tam iebūvējamās tehnikas ierīkošana paredz viengabala un attiecīgi kopšanas ziņā daudz ērtāku virsmu izmantošanu.

Lai pareizi izvēlētos piemērotu modeli, Jums savas finansiālās iespējas ir jāsaskaņo ar tirgus piedāvājumu, kā arī ir nepieciešams pārdomāt piemērotāko tehnikas izvietojumu, jo pārbūve pēcāk būs vienkārši neiespējama.

385ec84de726de2bf73d22a285c0704d.jpg

Iebūvējamās virtuves tehnikas veidi

Mūsdienīgu virtuvi iespējams aprīkot ar šāda veida iebūvējamo virtuves tehniku: cepeškrāsns un plīts virsma (gan gāzes, gan arī elektriskā vai indukcijas), tvaika nosūcējs, ledusskapis un veļas mazgājamā mašīna, mikroviļņu krāsns, taukvāres katls, grils, barbekjū cepšanas krāsns, virtuves kombains, trauku mazgājamā mašīna.

Atkarībā no cilvēka vajadzībām ir iespējams izveidot šādu aprīkojumu komplektāciju:

· ekonomiskās klases komplekts – būs piemērots tiem, kas nav pieraduši veltīt laiku ēdiena gatavošanai. Šāda veida cilvēkiem lieliski noderēs komplekts, kurā ietilpst neliela plīts virsma ar diviem riņķiem un ledusskapis, kā arī elektriskā tējkanna un mikroviļņu krāsns;

· standarta komplekts – šādu komplektu parasti izvēlas lielākā daļa ģimeņu, un tajā ietilpst plīts virsma ar cepeškrāsni, virtuves kombains, tvaika nosūcējs, ledusskapis un mikroviļņu krāsns;

· premium klases komplekts – ietver daudz plašāku un maksimāli funkcionālu virtuves tehnikas klāstu, tostarp trauku mazgājamo mašīnu, kafijas automātu, virtuves svarus un pat iebūvējamo televizoru.

e19ff42f0bdfd890d5ff9eb734d08694.jpg

Iebūvējamā plīts un cepeškrāsns – izvietošanas priekšrocības un īpatnības

Mūsdienās iebūvējamās plīts virsmas vai cepeškrāsns izvēle mums nesagādā nekādas grūtības. Turklāt tā var būt gan komplektā piedāvāta tehnika, gan arī divas pilnīgi atšķirīgas ierīces. Komplekts tiek uzskatīts par optimālu risinājumu, gan raugoties no cenas viedokļa, gan arī tādēļ, ka šāda izvēle ir daudz ērtāka ekspluatācijā un apkopē. Ir ieteicams priekšroku dot viegli kopjamiem modeļiem, kuros iebūvēta pašattīrīšanās funkcija.

Iebūvējamā plīts virsma atsevišķi no cepeškrāsns ir labākais variants telpas ergonomikas un funkcionalitātes ziņā, jo tās paneli var ierīkot jebkurā Jums piemērotā vietā. Savukārt cepeškrāsni iespējams iebūvēt, piemēram, virs veļas mazgājamās mašīnas – tādējādi tā atradīsies acu augstumā, kas ir ļoti ērts risinājums ikdienas izmantošanā.

Būtiski ir pieminēt faktu, ka iebūvējamā tehnika ir 100 % droša – tā nevar radīt ugunsgrēku, pateicoties dubultā stikla durvīm, teicamajai sienu termoizolācijai un dzesēšanas sistēmas ventilācijai.

Šobrīd cilvēku vidū vispieprasītākās ir stikla keramikas plītis ar sensoro vadību, kurām raksturīgs praktiskums, ērta lietošana un lielisks ārējais izskats. Savukārt ģimenei ar maziem bērniem īpaši piemērota būs indukcijas plīts. Tāpat būtiska nozīme, izvēloties tehniku ēdiena gatavošanai, ir riņķu skaitam – tas ir tieši atkarīgs no tā, cik liela ir Jūsu ģimene.

4d2f166c363d40101a358f66fb405554.jpg

Iebūvējamais ledusskapis

Tādas sadzīves tehnikas kā ledusskapja izvēle nav atkarīga tikai no dizaina, jo jāņem vērā, ka pat ārkārtīgi pievilcīga ledusskapja ārējais veidols slēpsies ar virtuves garnitūras durvīm.

Būtiski ir pievērst uzmanību šādiem raksturlielumiem:

· gabarīti – atkarīgi no ģimenes locekļu skaita un Jūsu ikdienas uzturā lietotā ēdiena izvēles;

· saldētavas izmērs – īpaši svarīgs aspekts, ja esat pieraduši veidot vērienīgas ēdiena sagataves;

· funkcionalitāte – visiem plauktiem un turētājiem ir jābūt ērtiem un viegli pieejamiem.

Ja vēlaties produktus saglabāt svaigus ilgstoši un pareizi, ir jāizvēlas jaunāko modeļu ledusskapji, kas sastāv no 3 kamerām – standarta atvēsinošās daļas, saldētavas un sekcijas, kurā tiek uzturēta 0 grādu temperatūra dārzeņu, atsalušas gaļas un līdzīgu produktu glabāšanai.

bde80f605940339641320a6dd2aff27e.jpg

Trauku mazgājamā mašīna

Šis sadzīves tehnikas veids mūsdienu saimniecēm dāvā lielisku iespēju nesabojāt manikīru un ietaupīt sev tik dārgo laiku. Iebūvējamā trauku mazgājamā mašīna pēc raksturojuma ne ar ko neatšķiras no stacionārajiem modeļiem, taču, paslēpta aiz virtuves fasādes, tā ir vērtējama kā daudz piemērotāks risinājums, raugoties no interjera noformēšanas viedokļa. Tādējādi tiek saglabāta interjera kompozīcijas viengabalainība, un mēbeles nezaudē savu pievilcību.

Jāatzīst gan, ka trauku mazgājamā mašīna nav obligāti nepieciešama, ja ģimenē ir mazāk par 4 cilvēkiem un pie Jums bieži nenotiek lielas viesības. Daudzas saimnieces apstiprina, ka daudz vieglāk un ātrāk ir traukus nomazgāt ar rokām, nevis no sākuma attīrīt tos no ēdiena atliekām, tad ievietot trauku mazgājamā mašīnā, sagaidīt, kamēr tā paveiks savu darbu, un tikai tad novietot izmazgātos traukus plauktos. Tāpat ir nepieciešams iegādāties speciālas trauku mazgājamās "tabletes", kas nav īpaši ekonomiski.

a40f69d20ca6ab750429ab495c94e2df.jpg

Veļas mazgājamā mašīna

Iebūvējamā veļas mazgājamā mašīna – lielisks risinājums mazam dzīvoklim vai situācijās, ja vannas istabā ir maz vietas, savukārt virtuvē tieši pretēji platības ir daudz vairāk. To var iebūvēt zem galda virsmas un neslēpt aiz fasādes durvīm (gandrīz visu veļas mazgājamo mašīnu vāki ir noņemami, lai to varētu iebūvēt), vai arī to iespējams pilnībā paslēpt aiz vienotas garnitūras virsmas.

Taču jāatzīst, ka veļas mašīnas izvietošanai virtuvē ir arī savi trūkumi – pēc katras mazgāšanas reizes durvīm kādu laiku ir jāatrodas pusatvērtā stāvoklī. Tāpat veļas mašīnas tuvumā ir nepieciešams veļas grozs, kuram būs vai nu jāatvēl vieta virtuvē, vai arī tas regulāri būs jāpārnēsā no citas istabas.

dfd44d2553aba4036775d583107dbaee.jpg

Ko izvēlēties pirmo – garnitūru vai tehniku?

Visbiežāk iebūvējamo sadzīves tehniku var iegādāties divējādi – komplektā un atsevišķi.

  1. Tehnika un virtuves mēbeles tiek pasūtītas komplektā. Kad pasūtīsiet garnitūru, dizainers-projektētājs pats Jums piedāvās izvēlēties nepieciešamo sadzīves tehniku, kas pēc izmēriem saskanēs ar Jūsu projektu. Tas ir ļoti ērts risinājums, jo Jums nevajadzēs iedziļināties tehnikas un mēbeļu savietojamības niansēs, kā arī varēsiet izvairīties no laika tērēšanas, dodoties uz specializētiem veikaliem. Taču tas nenozīmē, ka visa veida tehniku Jums jāiegādājas tikai caur mēbeļu kompānijām, jo šādā veidā tomēr tiek ierobežota Jūsu izvēle (lai gan daudzi uzņēmumi mūsdienās piedāvā diezgan plašu klāstu) un Jūs mazliet pārmaksājat par servisu.

Ieteikums – komplektā ar garnitūru Jūs varat iegādāties kaut ko vienu, piemēram, nosūcēju, savukārt pārējo tehniku varat nopirkt patstāvīgi. Šādā gadījumā menedžeris Jums ieteiks piemērotus izmērus (tehnika tiek ražota pēc standarta izmēriem, tāpēc Jūs viegli varēsiet atrast savam virtuves skapim piemērotu modeli).

  1. Jūs pasūtāt tikai mēbeles, bet sadzīves iekārtu iegādājaties atsevišķi, ņemot vērā izmērus, kurus Jums ieteiks Jūsu dizainers-projektētājs, formas, funkcionalitāti un citas prasības. Šis veids ir daudz ekonomiskāks, jo Jūs varat piemeklēt sadzīves tehnikas modeļus par daudz zemāku cenu (vai tieši pretēji – priekšroku dodat labākai un dārgākai tehnikai, nekā tika piedāvāts garnitūras pasūtījuma laikā). Šāds risinājums ļaus Jums vērīgi izpētīt visas instrukcijas, garantijas noteikumus u.tml. Savukārt trūkums ir tas, ka Jums būs nepieciešams veltīt laiku tehnikas meklēšanai un izvēlei, piegādāt tehniku uz mājām un atlicināt vietu tās uzglabāšanai līdz mirklim, kamēr tiks sakomplektēta garnitūra.

Ļoti ceram, ka šis raksts Jums palīdzēs labāk orientēties jautājumā par iebūvējamās virtuves tehnikas iegādi. Novēlam izvēlēties drošus ledusskapjus, plītis, cepeškrāsnis un citas nozīmīgas virtuves komponentes Jūsu sapņu piepildīšanai!

Līdzīgi bloga raksti

Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

arrow
Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

arrow
Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

arrow

Sazinies ar mums

arrow

Sīkdatnes

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai uzlabotu mājaslapas efektivitāti.