close

Sazinies ar mums

Received

Paldies, ziņa nosūtīta.

Max 8 faili (līdz 10MB katrs)

FacebookInstagramYoutube
logo
phone
burger
phone
burger

02.03.2023

Baltās virtuves – stilīga un praktiska izvēle

Balta krāsa – tā ir viegluma, gaisīguma un tīrības krāsa.

Balta krāsa – tā ir viegluma, gaisīguma un tīrības krāsa. Savukārt balta virtuve nekad nezaudē savu aktualitāti – pasaules dizaineru vidū šāda veida virtuves pastāvīgi atrodas popularitātes virsotnē. Tās pārsteidz ar sev raksturīgo vienkāršību – šķiet, ka pat gaiss šādās telpās kļūst tīrāks. Taču vienlaikus šāda veida virtuves ir stilīgas un kalpo kā ideāls fons oriģināliem dekoriem un mūsdienīgai tehnikai. Tāpat jāņem vērā fakts, ka gaišos toņos veidotas virtuves labvēlīgi ietekmē mājokļa saimnieku pašsajūtu. Šajā rakstā apkoposim nozīmīgākos aspektus, kas apliecina baltas virtuves priekšrocības un unikalitāti.

bac7e2e899dbadff52da39d8b584ed5c (1).jpg

Telpas vizuālā paplašināšanās un izgaismošana

Kā pirmā un galvenā balta interjera priekšrocība ir fakts, ka balta krāsa vizuāli paplašināšana telpu. Piemēram, šaura telpa, pateicoties baltas krāsas sienām, izskatīsies lielāka, savukārt gaiša grīda un griesti pat zemus griestus vizuāli padarīs šķietami augstākus. Līdz ar to balta krāsa ir lieliska izvēle mazai virtuvei, vizuāli izdzēšot robežas un padarot telpu krietni plašāku.

Tāpat baltā krāsa padara virtuvi gaišāku, jo šis tonis atstaro gaismu un ievērojami palielina telpas apgaismojuma intensitāti. Ja izvēlēsieties baltu virtuvi, turklāt ar glancētām virsmām, varat uzskatīt, ka telpa tiks papildināta ar vēl vienu gaismas avotu. Savukārt rudens-ziemas periodā, kad mums tik ļoti trūkst saules gaismas laba garastāvokļa uzturēšanai, tieši baltais interjers atvieglos mūsu ilgas pēc gaismas.

2851f74d782fcc70f5cb98b826899d9a (1).jpg

Baltās virtuves akcenti un to nozīmība

Eksistē uzskats, ka pedantiski tīra, balta virtuve izskatās garlaicīgi un pārlieku sterili. Tāpat daudziem baltā krāsa asociējas ar slimnīcu. Jā, patiesībā ar šīs krāsas lietojumu ir iespējams viegli pārspīlēt, gaisīguma un viegluma vietā radot pārlieku sterilu veidolu. Taču no tā var izvairīties, ja baltās virtuves dizains pareizās proporcijās tiek papildināts ar citu krāsu akcentiem.

Ja Jūsu virtuvē ir baltas mēbeļu fasādes, faktūras, galda virsmas un sienas, interjerā nepieciešams iekļaut spilgtas krāsas traukus, paplātes, galdautu, salvetes, sveces, aizkarus – un Jūsu virtuve atdzīvosies! Alternatīvs risinājums ir spilgta sadzīves tehnika. Piemēram, baltās virtuvēs organiski iederēsies daudzu dizaineru iecienītā Smeg zīmola ledusskapji, kas pieejami daudzveidīgos dzīvespriecīgos toņos. Tāpat virtuves dizainu var papildināt ar zelta vai sudraba krāsas dekoriem, kā rezultātā virtuve iemantos izsmalcinātu un elegantu izskatu.

93abed9fdb8b9a0a6987e83352f545a9.jpg

Ļoti pozitīvu noskaņu klasiski baltā virtuvē rada dzeltenas, oranžas, fuksiju krāsas akcenti, tāpat lieliski izskatās zaļas krāsas elementi (olīvzaļais, salātzaļais, zāles vai avokado tonis) – tiek īstenota atsvaidzinoša un harmoniska kombinācija, kuras tapšanā iedvesma gūta no dabas. Iesakām eksperimentēt arī ar dekoru izvēli – papildiniet mūsdienīgas baltās virtuves interjeru ar klasisku kristāla lustru, industriālā stila vai etniskajiem elementiem.

Starp citu, ļoti skaisti un savdabīgi apvienojumā ar balto krāsu izskatās tieši koks. Tā kā baltā krāsa ir daudzšķautņaina, tai piemīt neticami daudz nokrāsu, Jūs allaž varēsiet atrast ko sev piemērotu – ziloņkaula, karsēta piena, olas čaumalu, krējuma, lina, pērļu, krēma toni utt. Plaukti, galda virsmas, skapīši, kas veidoti koka tekstūrā, gaumīgi "atšķaidīs" balto krāsu. Tāpat lieliski palīdzēs arī vienmērīga un maiga telpas apgaismojuma izveide.

e52093944c5b9550f9f4bf2e182198b3.jpg

Baltā krāsa – praktiska un izdevīga izvēle

Baltas krāsas virtuve – tā ir praktiska izvēle, lai gan daudzi cilvēki pārstāv tieši pretēju viedokli. Nozīmīgi ir uzsvērt faktu, ka baltas virtuves kopšana nebūt nav sarežģītāka par jebkuras citas krāsas mēbeļu tīrīšanu. Netīrumi un pirkstu nospiedumi saglabājas uz jebkura veida fasādēm, jo tā tomēr ir vieta, kur ikdienā izmantojam dažādas konsistences un veidu produktus. Turklāt no baltām virsmām Jūs šos traipus vienmēr laicīgi notīrīsiet.

Baltā krāsa iederas jebkura stila interjerā, jo krāsu gamma bieži vien rada ierobežojumus. Nav svarīgi, kāda veida interjers tas būtu – augsti tehnoloģisks haiteks, minimālisms, mājīgs kantri vai lakonisks skandināvu stils –, jo katrs no tiem, veidots baltā krāsā, izskatīsies harmoniski. Tā patiesi ir universāla izvēle, kas spēj tikt galā ar jebkuru uzdevumu. Turklāt vizuāli gaišas virtuves nekārtības gadījumā izskatās daudz akurātākas par krāsainām un tumšos toņos veidotām virtuvēm.

e5a0bd594b7154a8ee090d86b0dd75f7.jpg

Tāpat baltā krāsa vienmēr ir lētāka. Attiecīgi Jūs savos tēriņos sajutīsiet būtisku atšķirību, ja baltā tonī krāsosiet ne vien virtuvi, bet arī citas istabas, it īpaši lielā mājā. Citu krāsu toņu izveide izmaksā krietni dārgāk, jo balta krāsa tiek uzskatīta par bāzes krāsu, kurai pievienojot vēlamos toņus, tiek iegūtas cita veida krāsas. Šī iemesla dēļ bieži vien mēbeles, apgaismojuma elementi, tekstils, santehnika, durvis ir lētākas nekā citu krāsu risinājumi.

Balts tonis ir lielisks jebkura interjera pamats. Uz šāda fona jebkuras krāsas un priekšmeti izskatīsies daudz izteiksmīgāki, spilgtāki, efektīgāki un pat apjomīgāki. Balta toņa fons piesaista uzmanību Jums svarīgām detaļām, akcentē vēlamās formās un izdevīgā veidā prezentē tās detaļas, kas ietilpst Jūsu virtuvē. Šādā telpā nekas nepazudīs, bet gan izcelsies. Turklāt tieši baltais fons ļaus Jums mainīt iekārtojumu un interjera stilu tik bieži un tik lielā mērā, kā vien vēlaties.

742b914b1e684de91d24b144c6529e95.jpg

Kā kopt baltu virtuvi?

Viens no galvenajiem aspektiem, kas attur cilvēkus izvēlēties baltas virtuves dizainu, ir uzskats, ka šādas virtuves virsmas mēdz ātri notraipīties. Tiesa, jo uz baltas krāsas mēbeļu glancētajām virsmām saglabājas pirkstu nospiedumi. Attiecīgi gaišās virtuvēs lielāka uzmanība ir jāpievērš kopšanai un tīrības uzturēšanai, taču nav nepieciešamības pārspīlēt, jo uz tumšu toņu virsmām putekļi un traipi ir ne mazāk pamanāmi. Būtiski ir ņemt vērā faktu, ka no praktiskuma viedokļa nozīme ir ne tik daudz krāsai, cik kvalitātei, faktūrai un mēbeļu, kā arī apdares materiālu ekspluatācijas īpašībām. Raugoties no lietošanas un kopšanas viedokļa, vispraktiskāk būtu izvēlēties mēbeles ar gludām, matētām fasādēm.

36461a87b30f6356fa7332626470886c.jpg

Lai gan tiek uzskatīts, ka uz baltas krāsas mēbelēm traipi ir daudz labāk redzami un to kopšanai ir jāvelta ilgāks laiks, tomēr praksē cilvēki pārliecinās, ka baltai virtuvei nav nepieciešama īpaša kopšana. Traipi ir vienkārši jānotīra uzreiz pēc to rašanās, jo laika gaitā netīrumi virsmas fasādēs "ieēdas", kā rezultātā būs grūti atgūt mēbeļu sākotnējo izskatu. Baltu virtuvi tīra ar maigu mikrošķiedras lupatiņu, izmantojot šķidrus tīrīšanas līdzekļus. Savukārt glancētām fasādēm lieliski noderēs speciāli paredzētas lupatiņas un logu mazgāšanas līdzeklis.

Līdzīgi bloga raksti

Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

arrow
Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

arrow
Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

arrow

Sazinies ar mums

arrow

Sīkdatnes

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai uzlabotu mājaslapas efektivitāti.