close

Sazinies ar mums

Received

Paldies, ziņa nosūtīta.

Max 8 faili (līdz 10MB katrs)

FacebookInstagramYoutube
logo
phone
burger
phone
burger

02.03.2023

Virtuves dizaina tendences 2020. gadā

Kā jau zināms, šogad nenotika ilgi gaidīta mēbeļu izstāde Eurocucina Milānā, kuras mēdzam atgriezties ar jaunām zināšanām par mūsdienu pasaules tendencēm virtuvju dizaina dzīvē, kā arī smelties iedvesmu jaunumu integrēšanai mūsu ikdienas darbā ar virtuves mēbeļu izgatavošanu. Neskatoties uz to, tāpat mums būs jums ko pastāstīt par 2020 gada virtuvju dizaina tendencēm no savas pieredzes, jo modernas virtuves – mūsu ikdiena.

42e96959080e874df38564dd266866de.jpg

Uzreiz jāsaka, ka nekur nav pazuduši baltie un pelēkie toņi – tomēr tie ir universāli un tālu nekur tos neizdosies aizlikt, domājams, vēl vairākus gadus.

Kā jau minējām iepriekš - esam moderno virtuvju piekritēji, tādēļ izcelsim trīs globālas mūsdienu virtuvju dizaina tendences:

Minimālisms: uzdod galveno vektoru virtuves modes attīstībā. No šejienes - monolītas konstrukcijas, gandrīz pilnīga dekoru neesamība, minimāla krāsu palete. Virtuves kļuva askētiskākas, taču ne prastākas: vizuāli virtuve izskatās sakoptāka, tīra, bez liekiem elementiem, rokturiem. Tur, kur bez rokturiem iztikt nevar, apakšējiem skapīšiem parasti uzliek profilrokturus. Šāda veida rokturu dizains apvieno funkcionalitāti un estētiku.

Izsmalcināti plūdenās līnijas un tīrais kopskats ir kaut kas, ko citi stili gluži nespēj līdz galam sniegt. Pārsvarā matētas fasādes, kuras nelīdzdarbojas ar mākslīgo un dabīgo apgaismojumu, bet tikai piespēlē bez liekiem atspulgiem.

Arvien vairāk dominē tumšie un pelēkie toņi kombinācijā ar koku vai tā imitāciju, taču tiek iecienītas arī zilo toņu virtuves. Mājīgums tiek piešķirts ar gaumīgi pieskaņotiem elementiem. Modernais minimālisms pēdējā laikā ir guvis neizmērojami lielu uzmanību un arvien vairāk varam pārliecināties par šī stila ietekmi uz virtuvju tendencēm. Ir skaidrs, ka minimālisms aizkavēsies gan visā 2020. gadā, kā arī turpinās būt pieprasīts turpmāk.

68fef8031d85f6e615527b64a9153940.jpg

Living kitchen jeb tendence uz “dzīvojamo virtuvi”: atteikums no tipiskiem virtuvju flīžu paneļiem vai spīdīgi baltām fasādēm par labu kokam, betonam, dabīgajam akmenim un materiāliem, kurus var viegli iedomāties viesistabā vai priekšnamā. Pateicoties šīm tendencēm, ir liels pieprasījums pēc iebūvētām ierīcēm, neuzkrītošiem piederumiem, droši slēptām ierīcēm, lai virtuve maksimāli pielīdzinātos dzīvojamo zonu interjeram.

93d7cb3408513e4aa1c93627a7a25e13.jpg

Gudrā tehnika un mēbeles. Šī mūsdienīgā tendence noteikti uzņems savus attīstības apgriezienus ik pēc gada, taču šobrīd arī ir pietiekami daudz “gudro” ierīču, kuri atvieglo mūsu dzīvi:

  • automatizēti risinājumi, piemēram, kad nosūcējs automātiski reaģē uz tvaika un smaržas intensitāti, attiecīgi regulē savas darbības jaudu;

  • daudzfunkcionālas ierīces un aksesuāri: tie var būt svari, kuri iebūvēti darba virsmā, izlietne ar produktu palieku smalcinātāju vai ledusskapis ar tajā iebūvēto vīna skapi;

  • tehnika ar smartfona attālinātu vadāmību; ​

  • transformējamie galdi: maina izmērus pēc jūsu vajadzībām – žurnālgaldiņš var brokastu galdu vai par pilnvērtīgu pusdienu galdu lielākam cilvēku skaitam. Ļoti ērti, mūsdienīgi un funkcionāli.

16fd081d8f0ae4cd1be98c488c8cf27b.jpg

Virtuves tendences rodas, mainās un pilnveidojas līdzās cilvēku vajadzībām. Mūsdienu ritmiskajā ikdienā cilvēki arvien mazāk vēlas pievērsties liekai virtuves uzkopšanai, tādēļ tajās retāk tiek manīti atvērtie plaukti, liekie elementi, kuri mēdz krāt putekļus, kā arī pieaug vēlme pēc virtuves sienas skapīšiem, kuri sniedzas līdz pat griestiem to pašu iemeslu dēļ. Mēdz būt arī pilnīgs atteikums no sienas skapīšiem, lai maksimāli atvieglotu virtuves konstrukciju un izskatu.

Tiek apvienotas virtuves ar viesistabu, lai saimniece nevajadzētu lieki pārvietoties no telpas uz telpu viesu uzņemšanas laikā, kā arī šādā virtuvē būs vieglāk un ērtāk organizēt lielākus pasākumus ar kuplāku viesu skaitu.

Gudrā tehnika un mēbeles palīdzēs dzīvot komfortablāk - bez liekiem ierobežojumiem.

Tiecoties pēc modes un aktuālākiem trendiem, nevajadzētu aizmirst par savām vajadzībām, vēlmēm un savu personīgo gaumi. Virtuve individuālā izpildījumā, atspoguļojot īpašnieka personību, notiekti vienmēr būs ievērības cienīga un ilgi nezaudēs savu aktuālitāti.

Ceram, ka šis raksts bija noderīgs un palīdzēja jums tuvāk iepazīt mūsdienu virtuvju dizaina un tehnoloģiju tendenču pasauli. ​Ja jums ir vēlme tikt pie savas sapņu virtuves, bet neziniet ar ko sākt vai nonākuši strupceļā, droši vēršaties pie mūsu speciālistiem, noteikti spēsim jums palīdzēt!

Līdzīgi bloga raksti

Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

arrow
Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

arrow
Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

arrow

Sazinies ar mums

arrow

Sīkdatnes

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai uzlabotu mājaslapas efektivitāti.