close

Sazinies ar mums

Received

Paldies, ziņa nosūtīta.

Max 8 faili (līdz 10MB katrs)

FacebookInstagramYoutube
logo
phone
burger
phone
burger

02.03.2023

Uz ko virtuves remonta laikā nedrīkst ekonomēt: dzīves pieredze

Vēlme ieekonomēt finansiālos līdzekļus, veicot virtuves remontu, ir pilnīgi dabīga, tomēr dažkārt pārāk liels taupīgums var izraisīt papildu tēriņu nepieciešamību nākotnē. Savukārt vislielākie "zemūdens akmeņi" ir saistīti tieši ar virtuves interjera dizainu.

Skopais maksā divreiz. Šo spārnoto teicienu noteikti ir vērts atcerēties pirms virtuves remonta uzsākšanas. Šīs telpas iekārtošanā pieļautās kļūdas izmaksā īpaši dārgi, turklāt tās izlabot ir ļoti grūti.

Mūsdienīgai virtuvei ir ne vien vizuāli labi jāizskatās, bet arī jābūt funkcionālai, ergonomiskai, drošai un, galu galā, nodilumizturīgai.

Pat tādā gadījumā, ja Jūsu budžets ir katastrofāli mazs, atcerieties, ka eksistē aspekti, uz kuriem nekad nedrīkst ekonomēt.

1d05e07371dd41d6d93c850273fa56c7.jpg

1. Dizainera pakalpojumi

Virtuves interjera patstāvīgas projektēšanas uzsākšana saskaņā ar devīzi "Pats zinu, pats protu" ir nepareizs risinājums jau pašā saknē. Un tas nebūt nav saistīts ar to – Jums piemīt vai nepiemīt laba gaume. Dizainers ir nepieciešams tādēļ, lai palīdzētu paredzēt visas funkcionālās un tehniskās interjera nianses. Tikai profesionālis spēs Jums uzrasēt visas elektroinstalāciju un ūdens cauruļu sadales shēmas, uzzīmēt krāsns izvietojumu un mēbeļu izkārtojuma plānu. Būtiski ir ņemt vērā, ka tikai tad, kad uz rokas ir pieejami visi grafiskie attēli, Jūs varēsit būt droši, ka celtniecības brigādei esat korekti izskaidrojis veicamos uzdevumus.

e6ab5567014035fe78fea91afb01024d.jpg

2. Virtuves iekārta

Protams, jau gatavas virtuves nopirkšana izmaksās lētāk nekā izgatavošana pēc pasūtījuma. Taču tikai tāda garnitūra, kas saprojektēta, ņemot vērā konkrētās telpas savdabīgumu un Jūsu individuālās prasības, būs patiešām funkcionāla un ergonomiska. Optimāls plauktu un galda virsmu augstums, kompakts stūru izkārtojums, pietiekams nodalījumu skaits dažādu priekšmetu glabāšanai – visas šīs tik ļoti svarīgās ērtības Jums spēs nodrošināt tikai tās virtuves iekārtas, kas ir izgatavotas pēc individuāla pasūtījuma.

3. Uzglabāšanas nodalījumi

Pasūtot virtuves garnitūru, vēlme ieekonomēt naudu uz materiālu iegādi nereti liek cilvēkam atteikties no papildu uzglabāšanai paredzēto nodalījumu ierīkošanas. Protams, jo plaukti ir zemāki un attiecīgi nodalījumu tajos ir mazāk, jo zemākas būs fasādes un furnitūras summārās izmaksas. Taču nekas tā nespēj sabojāt virtuves interjeru un tās īpašnieku garastāvokli, kā nepietiekama vieta neskaitāmajiem, bet vienlaikus arī nepieciešamajiem virtuves piederumiem. Tādēļ aicinām atcerēties, ka cilvēka nervu šūnas neatjaunojas, un iesakām virtuves projekta izveidē iekļaut maksimāli iespējamo uzglabāšanas nodalījumu daudzumu un dažādus to izmērus – ne tikai lielus vai mazus nodalījumus.

Vienīgais pieņemamais veids, kas ļaus Jums mazliet ietaupīt, vienlaikus nodrošinot virtuvē nevainojamu organizatorisko kārtību, ir speciāli izvelkamo atvilktņu sadalītāji, kurus dēvē arī par „organaizeriem”. Šīs iekārtas ļauj izveidot ērtu "kaste kastē" sistēmu.

39854e3d72fc382b43d47ce46fb0ac84.jpg

4. Mēbeļu furnitūra

Ietaupīšana uz virtuves mēbeļu furnitūru – tas ir ceļš uz nekurieni. Šajā gadījumā svarīgi ir ne tikai izvēlēties kvalitatīvu furnitūru, kas neiestrēgs, nelūzīs un nerūsēs, bet arī piemērotus (ērtus) mehānismus. Izbīdāmās jeb vadotņu sistēmas, protams, ir dārgākas nekā vienkārša eņģu iestrāde, tomēr jāņem vērā, ka izbīdāmās atvilktnes ir krietni ērtākas un praktiskākas par viru sistēmas izmantošanu nodalījumu atvēršanai. Tāpat nozīmīgi ir parūpēties par durvju aizvēršanas mehānismu. Vienmērīgas aizvēršanās mehānisma skapju un nodalījumu durvis pasargās Jūsu nervus un trauslos traukus.

5. Elektrības vadi

Lai nu uz ko, bet uz drošības rēķina noteikti nevajag ekonomēt. Ja neesat drošs par vadu kvalitāti (turklāt būt pārliecinātiem par to procesu, ko Jūs nekad neesat redzējis, ir neiespējami), vislabākais risinājums būtu konsultēties ar elektriķi un nomainīt elektrības vadus vienlaikus ar visiem blakuselementiem (sadales kastēm, elektrības „korķiem” utt.).

Pat tādā gadījumā, ja Jūs konkrētajā mirklī neplānojat uzstādīt papildu sadzīves tehniku, ir vērts raudzīties nākotnē. Agri vai vēlu Jūsu virtuvē var parādīties jaunas elektroierīces. Vislabāk ir jau pašā sākumā parūpēties par drošas un izturīgas elektroinstalācijas ierīkošanu, nekā pēcāk sist dūres pret sienu un to nožēlot.

6. Rozetes

Pārliecinieties par to, lai Jūsu virtuvē būtu pietiekams skaits jaunu rozešu. Vislabāk, ja tās iepriekš ir sarūpētas ar rezervi (visu taču nav iespējams paredzēt iepriekš). Dažu papildu rozešu ierīkošana Jūs nebūt neizputinās, toties padarīs virtuvi daudz ērtāk izmantojamu.

e015c6f697acafc7788ffc8cef6bb29f.jpg

7. Apgaismojums

Daudzveidīgi apgaismojuma risinājumi virtuvē ir nepieciešami nevis skaistumam, bet gan ērtībām un drošībai. Līdztekus standarta lampai virtuvē ir jāuzstāda uz visām darba virsmu zonām vērsti gaismas ķermeņi. Tāpat lieti noderēs skapju un nodalījumu iekšējais apgaismojums.

67f84bbab3bb94796552dc1eb97e508d.jpg

8. Virtuves sienu apdare

Ja Jūs cerat ietaupīt uz virtuves sienu apdari, tādā gadījumā Jums ir labāk uzreiz sākt krāt naudu jaunam virtuves kosmētiskajam remontam. Lai ko arī neteiktu kaimiņu omītes, virtuvē nav iespējams uzturēt sienu tīrību, ja tās nav aizsargātas ar keramikas flīzēm, stiklu vai metālu. Neviena krāsa un vēl jo vairāk tapetes nespēj izturēt pastāvīgu garaiņu un tauku šļakstu uzbrukumu. Tātad - ja plānojat gatavot ēdienu un tajā pašā laikā savā virtuvē uz sienām nevēlaties redzēt nevēlamus traipus, uzstādiet labus virtuves sienu apdares materiālus.

b57451e8c8e479c39cbcd628344322fa.jpg

9. Galda virsmas

Jā, jā. Un pat uz galda virsmu iegādes nav ieteicams ekonomēt. Protams, mūsdienās tirgū ir iespējams atrast diezgan pieņemamus un nebūt ne dārgus kokskaidu plātņu variantus. Tomēr jāņem vērā, ka šāda galda virsma Jūs priecēs tikai līdz mirklim, kad tā pirmoreiz nonāks saskarē ar karstu tējkannu, kas nejauši palikta garām savam paliktnim. Savukārt galda virsmas nomainīšanas nepieciešamības gadījumā neuzmanīgi veikta demontāža var radīt nevēlamus bojājumus, galda virsmai saskaroties ar mēbelēm. Līdz ar to pārmaksu par materiāliem, piemēram, mākslīgā akmens iegādi, var uzskatīt kā nodrošināšanos pret jauna un neplānota remonta veikšanas nepieciešamību.

bf90b3e6fbda50bfa8adc0c2346c597f.jpg

10. Tvaiku nosūcējs

Jums no saviem paziņām ir nācies dzirdēt to, cik viņi lieliski iztiek bez tvaiku nosūcēja. Iespējams. Tomēr vēl pavisam nesen mēs visi lieliski iztikām arī bez veļas mazgājamām mašīnām, putekļusūcējiem, mobilajiem telefoniem. Atcerēsimies, ka mēs dzīvojam 21. gadsimtā, un apgūsim visu pieejamo tehniskā progresa augļu lietošanu.

Ja vēlaties, lai tvaiku nosūcējs veiktu ne vien efektīvas gaisa attīrīšanas funkcijas, bet vienlaikus būtu arī praktiski neredzams un delikāti, nemanāmi iebūvēts skapī, Jums nāksies atvērt maciņu un papildus piemaksāt. Jāņem vērā, ka kvalitatīvi modeļi, kas patiešām efektīvi attīra gaisu un nav skaļi, maksā diezgan dārgi.

Raksta noslēgumā iepazīstinām ar virtuves remonta laikā visbiežāk pieļauto un izplatītāko kļūdu sarakstu. Īpaši mūsu lasītāju dēļ mēs nolēmām piedalīties dažādu forumu diskusijās, kas saistītas tieši ar virtuves remontu. Rezultātā tika atlasītas 20 populārākās atbildes uz jautājumu: "Kas ir tas, ko Jūs nožēlojat, pēc virtuves remonta pabeigšanas?"

Lūk, atbildes:

· "Nepareizi izvietotas mēbeles taisnstūra formas virtuvē – gar sienu. Daudz ērtāk būtu izmantot stūri."

· "Izveidojām elektrības sadali pirms virtuves projektēšanas."

· "Virtuvē ierīkojām daudz atvērtos plauktus. Aizveramie nodalījumi ir daudz ērtāki."

· "Trūkst rozešu. Nākas izmantot pagarinātāju."

· "Vajadzēja izvēlēties gaismas ķermeņus ar regulējamu slīpuma leņķi, lai gaismu varētu pavērst tieši darba virsmas virzienā."

· "Nenofotografējām jaunievilkto elektrisko vadu izkārtojumu (turpmākā remonta laikā veicām to bojājumus)."

· "Neizveidojām atsevišķu apgaismojumu darba virsmai."

· "Grīdai izvēlējāmies pārāk nelīdzenas flīzes – grūti tās mazgāt."

· "Gaišās krāsas virtuves sienu apdare ātri vien nosmērējās."

· "Neizmantojām dizainera pakalpojumus, kā rezultātā – daudz trūkumu."

· "Ekonomējām uz atvilktņu un plauktu izbīdāmo sistēmu iegādi. Tagad to nožēlojam."

· "Uzstādījām lētu tvaika nosūcēju, ko neizmantojam, jo tā darbība ir pilnīgi bezjēdzīga."

· "Izlietnes un galda virsmu apdarei izvēlējāmies gaišu keramiskā granīta materiālu, kas ātri nosmērējas. Vajadzēja izvēlēties tumšu toni."

· "Izvēlējāmies mozaīkas flīzes virtuves sienu apdarei. Flīžu starpās krājas tauki, kurus ir grūti atmazgāt."

· "Nenokoriģējām galda virsmu standarta augstumu pēc sava auguma. Tagad mums nākas pie tām strādāt salīkušiem."

· "Izvēlējāmies nerūsējošā tērauda galda virsmas. Pastāvīgi nākas tīrīt traipus un pirkstu nospiedumus, kas vizuāli ir ļoti labi redzami."

· "Zem flīzēm neieklājām apsildāmo grīdu."

· "Neparedzējām atsevišķu nodalījumu tvaiku nosūcējam."

· "Neaizklājām virtuves mēbeļu apakšējās daļas, atstājot atvērtas mēbeļu kājiņas. Tagad tur krājas netīrumi."

· "Starp plauktiem un griestiem atstājām pārāk daudz brīvas vietas, kur šobrīd krājas putekļi."

Līdzīgi bloga raksti

Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

arrow
Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

arrow
Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

arrow

Sazinies ar mums

arrow

Sīkdatnes

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai uzlabotu mājaslapas efektivitāti.