close

Sazinies ar mums

Received

Paldies, ziņa nosūtīta.

Max 8 faili (līdz 10MB katrs)

FacebookInstagramYoutube
logo
phone
burger
phone
burger

20.07.2023

Marmora un granīta virtuves virsmas - kā izvēlēties?

Marmors ir nogulumiezis, kas galvenokārt sastāv no kalcija karbonāta. Tas nav izturīgs pret skābju ietekmi, līdz ar to pat neliela saskare ar, piemēram, etiķi, citronu, tēju vai kafiju virtuves iekārtā izmantotai marmora darba virsmai var radīt neatgriezeniskus bojājumus un atstāt paliekošus traipus. No tā ir iespējams izvairīties, ja marmors ir apstrādāts ar traipu aizsardzības līdzekli vai repelentu. Taču marmors ir izturīgs pret mitruma un karstuma ietekmi, vienlaikus papildinot virtuves interjeru ar sev raksturīgo daudzveidīgo krāsu amplitūdu un dekoratīvo izskatu.

ee2c82c999c6d0ee306a3156018c702f.jpg

Granīts ir kristāliskais iezis, kura sastāvu galvenokārt veido kvarcs. Tas ir viens no izplatītākajiem akmens veidiem, kas tiek izmantots virtuves iekārtu galda virsmu ražošanā, pateicoties granītam raksturīgajai izturībai pret skābju ietekmi, ilgmūžībai, karstumizturībai, daudzveidīgajai krāsu izvēlei un izturībai pret skrāpējumiem un mitruma ietekmi. Kā marmora, tā arī granīta materiāls ir nedaudz porains, tādēļ tie nav pilnībā izturīgi pret iespējamu traipu rašanos. Lai no tā izvairītos, šī veida galda virsmas ir jāapstrādā ar impregnēšanas līdzekli, kas noslēdz poras. Šāda veida virtuves virsmu apstrāde ir jāveic 1-2 reizes gadā, kas nodrošinās ilgstošu marmora un granīta virtuves mēbeļu galda virsmu kalpošanu.

f9b40152050d3eae463663b499e5e15e.jpg

Eksistē daudzveidīgi mākslīgie virtuves virsmu materiāli, kas vizuāli līdzinās granīta un marmora galda virsmu materiāliem, taču kvalitātes ziņā var būtiski atšķirties, tādēļ, pirms izvēlaties virtuves pēc pasūtījuma, nozīmīgi ir iepazīties ar ražotāju norādīto tehnisko informāciju, lai izvairītos no nepatīkamiem atgadījumiem.

b03f71041893a3ad37ad75cf1dffc878.jpg

Granīta virtuves galda virsmas ir gandrīz neiespējami saskrāpēt, jo šim materiālam piemīt ārkārtīgi liela izturība pret skrambu rašanos. Savukārt marmors ir mazliet mazāk izturīgs pret skrāpējumu ietekmi. Gan marmors, gan arī granīts ir materiāli, kam raksturīga ļoti liela izturība pret augstas temperatūras ietekmi (pretēji stikla, keramiskajām, tērauda galda virsmām, kas labi vada siltumu, ātri uzkarst un kurās paaugstinātas temperatūras ietekmē var rasties plaisas). Taču, tā kā virtuves iekārtu un to virsmu izvēlē primārā loma ir dabisku materiālu izvēlei, visi iepriekš minētie materiāli ir piemēroti ikkatrai virtuvei un tajās izmantotajām virtuves mēbelēm, garantējot ērtu lietošanu, vizuāli pievilcīgu izskatu un mājīguma sajūtu.

Līdzīgi bloga raksti

Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

arrow
Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

arrow
Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

arrow

Sazinies ar mums

arrow

Sīkdatnes

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai uzlabotu mājaslapas efektivitāti.