close

Sazinies ar mums

Received

Paldies, ziņa nosūtīta.

Max 8 faili (līdz 10MB katrs)

FacebookInstagramYoutube
logo
phone
burger
phone
burger

20.07.2023

Laminētas virtuves virsmas - viss, kas Tev jāzina

Iegādājoties virtuves mēbeles, allaž nākas sastapties ar dažāda veida izvēlēm, no kurām ir atkarīgs ne vien kopējais virtuves dizains, bet arī funkcionalitāte. Viens no šādiem būtiskiem elementiem ir virtuves galda virsmas, kuru izvēle tiek veikta atbilstoši katra cilvēka vajadzībām un gaumei. Lai ikdienas darbs virtuvē noritētu produktīvi un maksimāli ērti, nepieciešams apzināt daudzveidīgo darba virsmu klāsta piedāvājumu, izvērtējot pieejamo informāciju par dažāda veida virtuves darba virsmu priekšrocībām un trūkumiem, kas ir atkarīgs no konkrētā materiāla specifikas. Šajā rakstu sērijā apkoposim svarīgāko informāciju par virtuves darba virsmu veidiem, vienlaikus sniedzot priekšstatu par populārāko materiālu raksturīgākajiem aspektiem, ar ko nepieciešams iepazīties, izvēloties virtuves pēc pasūtījuma.

ba00947ad7df6d10e2a6d84cd978e956.jpg

Lamināta galda virsmas

Visizplatītākais virtuves galda virsmu materiāls ir lamināts, taču ļoti nozīmīgi ir ņemt vērā faktu, ka eksistē dažāda veida virtuves mēbeļu lamināti, kas kvalitātes ziņā atšķiras. Šī iemesla dēļ lamināta izvēles brīdī nepieciešams pievērst uzmanību konkrētiem aspektiem. Pirmkārt, nevajadzētu paļauties uz norādēm „Izturīgs pret skrāpējumiem” un „Izturīgs pret traipiem”, jo neviens lamināts to virtuves darbībā nespēj pilnībā nodrošināt. Taču eksistē Eiropas regulas, kas augstas kvalitātes laminātam piešķir HPL kodu. Šis kods apzīmē to, ka konkrētā veida galda virsma efektīvi ir pasargāta pret skrāpējumu, karstuma, tvaika, ūdens un traipu ietekmes, kā arī nodiluma iespējamo rašanos.

Virtuves iekārtās izmantotās lamināta galda virsmas var būt izgatavotas no ierastām skaidu plātnēm (kas nespēj pretoties ūdens ietekmei un var uzbriest, tādējādi ar laiku atdaloties no lamināta), vai arī P3 skaidu plātnēm (kas ir ļoti izturīgas pret ūdens ietekmi, taču tās nav pilnībā ūdensizturīgas, jo ūdens uzsūkšanas rezultātā var rasteis nelieli bojājumi).

Liela nozīme virtuves lamināta galda virsmu ilgstošas kalpošanas nodrošināšanai ir nepieciešamība pienācīgi noblīvēt galda virsmas malas, lai izvairītos no virsmas deformācijas, kas var rasties ūdens iesūkšanās rezultātā. Spraugu noblīvēšana aizsargās arī pret pelējumu un nepatīkamām smakām, kas parasti virtuves mēbeļu virsmās rodas tajās vietās, kurām ir grūti piekļūt un veikt regulāru tīrīšanu.

19a580d4d4966409eb7fe8238fa5715b.jpg

Runājot par virtuves galda virsmu lamināta biezumu, būtiski ir akcentēt faktu, ka virtuves iekārtu tirgū diezgan plaši tiek piedāvātas jaunās paaudzes izlietnes, kas ir vienā līmenī ar galda virsmu. Šāda veida izvēle nodrošina to, ka virtuves izlietnes un galda virsmas robeža nav dažādos augstumos, tādējādi ļaujot izvairīties no virtuves piederumu iespējamas apgāšanās, kas var rasties trauku mazgāšanas brīdī. Tāpat arī tiek novērsta iespēja, ka galda virsmas un izlietnes pārejā varētu uzkrāties ūdens, radot neatgriezeniskus bojājumus, jo savienojuma vieta ir cieši noslēgta, kā arī šāda veida virtuves virsmas tīrīšana ir daudz ērtāka un efektīvāka. Izvēloties virtuves pēc pasūtījuma, sākotnēji iesakām pārliecināties par piedāvātā galda virsmas lamināta biezumu. Lai izlietnes un galda virsmas savienojuma vieta būtu pilnībā droša pret ūdens ietekmi un cieši noslēgta, ieteicams izvēlēties laminātu, kura biezums ir vismaz 2 mm.

7572cd00d1d7d8cabfb59ff4f47da8f5.jpg

Līdzīgi bloga raksti

Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

arrow
Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

arrow
Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

arrow

Sazinies ar mums

arrow

Sīkdatnes

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai uzlabotu mājaslapas efektivitāti.