close

Sazinies ar mums

Received

Paldies, ziņa nosūtīta.

Max 8 faili (līdz 10MB katrs)

FacebookInstagramYoutube
logo
phone
burger
phone
burger

02.03.2023

Ar ko sienas skapju SLidER Modena Hide sistēma atšķirās no pārējām

skapju SLidER Modena Hide sistēma

SLĒPTĀ AUGŠĒJĀ VADOTNE (TREKS)

Augšējā vadotne ir slēpta gan iebūvējamā, gan arī korpusa skapja konstrukcijā. Durvis sniedzas no grīdas līdz griestiem, kas vizuāli izskatās skaisti un izsmalcināti. Vēl jo vairāk – praktiski visi citi ražotāji pircējiem piedāvā izvēlēties tikai sudrabaini matētas krāsas vadotnes (trekus). Turpretī šī uzņēmuma vadotņu sistēmas ir pieejamas 5 dažādos variantos: matētā un spīdīgā sudraba tonī, spīdīgā šampanieša, melnā vai baltā krāsā. Šādās pašās krāsu variācijās ir pieejamas arī apakšējās vadotnes. Jāatzīst, ka šāda daudzuma krāsu iespējas nav pieejamas nevienā citā sistēmā!

ALUMĪNIJA PROFILA PLATUMS

Konkrēta un neapšaubāma SLidER priekšrocība salīdzinājumā ar citiem mūsu tirgū esošajiem ražotājiem – tas ir alumīnija profils ar platumu 2,5 mm, kas ir 2 reizes lielāks par tradicionāli pieejamo 1,2 mm profilu! Eiropas kvalitātes alumīnija sakausējuma, ka ir divreiz platāks, cena vienlaikus ir arī atbilstoša tā kvalitātei. Taču – vai tad Jūs iegādātos no folijas izgatavotu automobili vai arī izvēlētos no lētas gumijas ražotas kurpju zoles? Šis parametrs tieši ietekmē konstrukcijas drošību un ilgmūžību. Laika gaitā alumīnijs oksidējas. Neskatoties mājokļa istabās šķietami valdošo neagresīvo vidi, oksidēšanās process laika gaitā tikai palielinās, kā rezultātā jebkurš profils kļūst nederīgs. Jo biezāks ir alumīnijs, jo ilgāks ir gan profila, gan arī paša skapja kalpošanas laiks! Kā papildu pluss ir jāmin arī tas, ka alumīnija biezumam ir liela nozīme tajās vietās, kur tiek īstenota ārēja mehāniska iedarbība – attiecīgi runa ir par vadotnēm (trekiem). Loģiski, ka plāns metāls regulāras slodzes gadījumā nolietojas ātrāk. Savukārt SLidER – tas ir uz ilgu laiku!

PROFILU UN VADOTŅU ANODĒTĀ SLĀŅA DZIĻUMS

Anodēšanu izmanto, lai izveidotu aizsargājošu oksidējošu kristālrežģi. Tā ir dārga procedūra, kuras laikā tiek izmantota speciāla aparatūra, slāpeklis un piemaisījumi. Izmaksu ziņā tā ir salīdzināma pat ar paša materiāla – alumīnija sakausējuma – cenu. Kā piemēru varam minēt faktu, ka anodēts profils, kas pārklāts ar 30-35 mikronu bieza slāņa aizsargkārtu, salīdzinājumā ar neanodētu profilu ir pusotru reizi dārgāks! Diezgan bieži, lai piešķirtu profilam spīdumu vai vienkārši "ķeksīša" dēļ, ražotāji veic anodēšanu ar 10 mikronu pakāpi, kas ir daudz lētāks risinājums. Protams, anodēšana pagarina izstrādājuma ilgmūžību un veicina nodilumizturību, taču plāna kārta vairāk tomēr iemanto dekoratīvu raksturu. Dziļā anodēšana, kuras pakāpe veido 30 mikronus, nodrošina iespēju konkrēto izstrādājumu izmantot pat lietošanai āra apstākļos. Arī tas ir pluss. Aplūkosim vadotnes (trekus), kur norisinās pa metālu kustīgu rullīšu mehāniska iedarbība – aizsargājošā kristāla kārta būtiski paaugstina to nodilumizturību arī šeit! Starp citu, salīdzināsim to ar automobiļiem. Kvalitatīva automašīnas spārna krāsošana maksā vairāk nekā 50 eiro. Ja sadalām visu anodēšanas un krāsošanas profila SLidER platību saskaņā ar to, ka sliežu garums veido 5 metrus – rezultātā iegūstam tādu pašu platību kā automobiļa spārnam. Jūs maksājat par augstvērtīgu kvalitāti!

SLĒPTIE SĀNU STATŅI

Sānu statņus skapju korpusos cenšas paslēpt, lai radītu pabeigtas konstrukcijas iespaidu, kad redzamas ir tikai durvis bez pārblīvētas lieku elementu esamības. Šādi, protams, skapis izskatās daudz stilīgāk. Vēl jo vairāk, ka sānu statņi krāsas ziņā var nepatīkami atšķirties no durvju fasādes toņa.

UZKARES SISTĒMA

Eksistē apakšējā balsta un augšējā balsta (uzkares) sistēmas. Apakšējā balsta sistēmas balstās un kustas uz apakšējām rullīšu vadotnēm, savukārt rullīši augšējā vadotnē ir paredzēti, lai nodrošinātu kustību stabilitāti horizontālā virzienā. Šādas sistēmas ir daudz drošākas par uzkares sistēmām, līdz ar to nepastāv varbūtība, ka no augšas kaut kas varētu nolūst un nokrist. Uzkares sistēmas tika speciāli radītas tādēļ, lai paslēptu augšējo vadotni un sānu statņus. SLidER Modena Hide sistēmā tiek izmantoti īpaši patentēti S-formas rullīši, kas ļauj izveidot sistēmu uz apakšējiem balstiem, vienlaikus iemantojot tādu svarīgu priekšrocību kā slēptu augšējo vadotni (treku) un sānu statņus! Šāds kopums nav nevienā kupē jeb iebūvējamo skapju sistēmā, izņemot SLidER. Un vēl. Apakšējā balsta sistēmas ļauj izgatavot durvis, kas spēj īstenot asimetrisku slodzi, kad, piemēram, kreisā durvju puse ir izgatavota no LDSP, turpretī labā – no stikla, tādējādi sverot mazāk. Šādā gadījumā uzkares sistēmā laika gaitā durvis var sašķiebties. Apakšējā balsta sistēma SLidER pat liela platuma un maksimālas masas gadījumā neradīs durvju sašķiebšanos!

SKAPJA KORPUSA KONSTRUKCIJA

Korpusa skapji ir universāli un ērti lietojami. Nepieciešamības gadījumā dzīvoklī tos iespējams pārvietot no vienas vietas uz citu. Šie skapji tiek izgatavoti sērijveidā pēc tipveida izmēriem, kā arī tos iespējams pasūtīt individuāli saskaņā ar pasūtītājam vēlamajiem izmēriem guļamistabai, viesistabai, priekštelpai vai bērnistabai. Skapis bez liekām līnijām vizuāli izskatās ļoti skaisti (gan bez augšējo vadotņu, gan sānu statņu redzamības). Daudz patīkamāk ir lūkoties uz vienā stilā saskaņotu un precīzu dažādu figūru ģeometriju. Tādēļ, ja ir tāda iespēja, pircēji priekšroku dod SLidER Modena Hide skapjiem ar slēptām augšējām vadotnēm un neredzamiem sānu statņiem. Šim nolūkam kupē skapjiem tradicionāli tiek izmantotas dažādu ražotāju uzkares sistēmas. Uzkares sistēmās durvis faktiski karājas uz augšējās vadotnes (treka). Skaidrs, ka skapja augšējā daļa pie smagas durvju slodzes ar laiku deformēsies – saliecas vadotne un skapja augšdaļa. Ja cilvēkam estētika nav īpaši svarīga vai arī vienkārši ir nepieciešams ieekonomēt finansiālos līdzekļus, tad tiek pirkti skapji ar apakšējā balsta sistēmām, kur rēgojas visi augšējie treki un statnes, cenšoties paslēpt alumīnija profilu, saskaņojot to ar visa skapja krāsu. Taču tikai SLidER sistēma ļauj izveidot korpusa skapi ar slēptu augšējo vadotni, vāku un sānu statņiem. Kad ir redzamas tikai durvis, tiek saglabāta stilīga, precīzu un lakonisku līniju ģeometrija. Ja mājās ir bērni, kas pēkšņi var izdomāt veikli pakarāties atvērtās durvīs, uzkares sistēma var būt par vāju. Šādā gadījumā tāda apakšējā balsta sistēma kā SLidER, kaut arī nav paredzēta bērnu šūpošanai, tomēr tā ir daudz drošāka. Piekritīsiet, vai ne?

IEBŪVĒJAMĀ SKAPJA KONSTRUKCIJA

Iebūvējamie skapji ļauj 100 % izmantot dzīvokļa platību. Tie tiek izgatavoti saskaņā ar tiem paredzētās nišas izmēriem. Uzkares sistēmas ir diezgan problemātiski vai pat neiespējami izmantot iebūvējamo skapju izgatavošanā. Šī iemesla dēļ iebūvējamajos skapjos izmanto apakšējā balsta sistēmas, kur paliek redzama augšējā vadotne. Tikai SLidER sistēma ļauj izgatavot iebūvējamo skapi ar slēptu augšējo treku un balstu uz apakšējām rullīšu vadotnēm! Iebūvējamā skapja ar augšējo balsta sistēmu izgatavošanā nepieciešams rast iespēju augšējo treku droši nostiprināt uz stingras pamatnes. Uz augšējo treku un rullīšu vadotnēm tiks balstīts viss durvju svars! Ja ģimenē ir aktīvi bērni, kas var izdomāt jautri "pašūpoties" šādās durvīs, tad šis pasākums var beigties ar asarām. Arī SLidER sistēmas durvju stiprinājums nav paredzēts tam, lai tajās šūpotos bērni, taču jāņem vērā, ka atbalsts uz apakšējo rullīšu vadotnēm padara tās daudz drošākas.

MAKSIMĀLAIS DURVJU SVARS

Maksimālais durvju svars ir atkarīgs no rullīšu un vertikālo profilu izturības. Uzkares sistēmās tāpat liela nozīme ir augšējā balsta izturībai, uz kura ir nostiprinātas un karājas skapja durvis. Uzkares sistēmās laika gaitā augšējais balsts tā vidusdaļā sāk izliekties, tādēļ liela uzmanība ir jāpievērš šī balsta izturībai. Turpretī apakšējā balsta sistēmā šī izliekšanās ir izslēgta – augšējais treks netiek noslogots ar milzīgu durvju masu. Taču rodas jautājums – kādēļ tik nozīmīgs ir vertikālais profils? Durvis (ko vēl mēdz dēvēt par vērtnēm vai fasādi) tiek uzstādītas vertikālā virzienā.Zem pašu durvju smaguma slodzes (kas vērsta no augšas uz leju) un novecošanas rezultātā ar laiku viss šis "skaistums" sāk deformēties – sašķiebties, izliekties, iekarāties uz iekšpusi vai ārpusi. Bez šaubām, lielākas masas gadījumā šis process norit daudz ātrāk. Šādā situācijā alumīnija profils, līdzīgi kā cilvēka ķermeni veidojošais skelets, pasargā durvis no deformācijas iespējamības. Jo biezāks ir alumīnija sakausējums profilā, jo vairāk cietības tam piemīt, jo izturīgāks un ilgmūžīgāks būs skapis. Ar labu un spēcīgu profilu smagās, platās durvis laika gaitā nepārvērtīsies par burtu "C".

MAKSIMĀLAIS DURVJU PLATUMS

SLidER Modena Hide sistēma ir izstrādāta 18 mm durvju pildījumam un 1,8 m durvju platumam. Tādējādi maksimāla platuma gadījumā tiek iegūtas pietiekami smagas durvis. Tomēr skaidri un precīzi aprēķinātais profils ar papildu stiprinājumu, kura alumīnija platums veido 2,5 mm, un rullīšiem, kas paredzēti 35 kg nestspējai, spēj izturēt visu slodzi.Liela platuma gadījumā stabilitātes un noturības nodrošināšanai tiek uzstādīti papildu apakšējie un augšējie rullīši. Durvis kļūst tik platas, ka uz tām iespējams iestatīt pat projektora ekrānu vai paslēpt aiz durvīm divguļamo gultu! Ja līdztekus tam tiek izmantots Stilo profils un iestrādātie rokturi, tad ekrāns var izplesties divu durvju platumā, jo nekas ne no kurienes nerēgosies ārā. Vēl. Aplūkojiet pašus vertikālos profilus – kādā virzienā laika gaitā durvis var izliekties, salīdziniet ar citiem profiliem. Acīmredzami, ka parastos profilos ir iestrādāti 2 vai 3 stiprinājumi un 1 taisnstūris. Turpretī SLidER nodrošina 4 stiprinājumus un 2 taisnstūrus. Pamēģiniet saliekt SLidER biezā alumīnija profilu un parastu profilu – un Jums uzreiz viss kļūs skaidrs.

PILDĪJUMA PLATUMS

Sistēma ir izstrādāta 18 mm platam durvju pildījumam. Taču tas nenozīmē, ka ir nepieciešams piemeklēt precīzi šāda biezuma materiālu. Droši var izmantot jebkura biezuma pildījumu, tāpat tiek lietots arī mazāka biezuma materiāls, piemēram, 16 mm pildījumam tiek izmantota PVH mala 2 mm biezumā. Uzstādot 4 mm stiklu, tiek izmantots speciāls profils stikla nostiprināšanai (ietilpst cenā) vai arī pa perimetru akurāti tiek uzstādīts MDF 12 mm biezs rāmis, izmantojot 2 mm platu divpusējo skoču. Piepildot to ar 19 mm vai lielāku platumu, profila ievietošanai pa perimetru no plātnes iekšpuses tiek noņemti liekie milimetri, sasniedzot 18 mm biezumu.

PILDĪJUMA VEIDI

Stikls (Lacobel, Lacomat, spogulis)

MDF

LKSP (lamināts)

Dekoratīvie paneļi

SKAPJA IEKŠĒJĀ PLATĪBA

Apakšējā balsta sistēmās gan augšā, gan arī apakšpusē skapja vadotnes aizņem ļoti maz vietas. Aiz tām paliek brīva platība, kas ir lieliski paredzēta praktiskai izmantošanai. Turpretī uzkares sistēmās skapja augšpuse samazinās par 10 un vairāk centimetriem, un augšdaļā tiek iestiprināta vadotne, pa kuru pārvietosies durvis. Apakšējā vadotne tai pašā laikā tiek piestiprināta apakšdaļā, paaugstinot arī to par 10 un vairāk centimetriem. Taču jāņem vērā, ka durvis tāpat nesniegsies līdz pašiem griestiem, jo tās ir nepieciešams piepacelt, lai uzstādītu rullīšus augšējā vadotnē. Tādējādi augšdaļā rodas sprauga, kuras platums veido 40 mm un pat vairāk. Turpretī apakšējā balsta sistēmās durvis no sākuma tiek iestiprinātas augšējā vadotnē un tikai pēc tam – apakšējā. Tādējādi durvis sniedzas no grīdas līdz pat griestiem, nesamazinot skapja iekšējo platību.

ROKTURU VEIDI

Uzņēmums SLidER piedāvā 4 veidu rokturus – iestrādātos, Este, garos un īsos Stilo. Rokturi ir pieejami visās krāsās, tāpat kā profili. Iestrādātie rokturi tiek iemontēti durvju vērtnē horizontālā vai vertikālā virzienā. Stilo rokturus iespējams uzstādīt vertikālā virzienā starp vertikālajiem profiliem un durvju abās pusēs. Este rokturi tiek piestiprināti pie durvju fasādes no ārpuses – jebkurā vēlamajā vietā un pozīcijā. Šie rokturi ir universāli un var tikt izmantoti jebkuras sistēmas durvīs!

Iestrādātie rokturi – reta detaļa. Visā tirgū iestrādātos rokturus izgatavo tikai SLidER un vēl daži ražotāji. Šie rokturi lieliski saskan ar oriģinālo SLidER 30 mm profilu vai arī ir izmantojami atsevišķi. Tāpat tos ir iespējams uzstādīt absolūti jebkurā durvju vietā un vēlamajā stūrī.

PROFILA KRĀSU SKAITS:

Ir pieejamas 5 krāsas: 1 matēta un 4 glancētas.:

  • sudrabaini matēta
  • sudrabaini spīdīga
  • spīdīgs šampanietis
  • melns
  • balts

DURVJU AUGSTUMA REGULĒŠANA

Durvju augstuma regulēšana augstumā līdz 18 mm nav iespējama citās iebūvējamo skapju sistēmās. Šāda īpatnība dāvā iespēju viegli, pēc vēlēšanās pilnībā vai daļēji pacelt vai nolaist skapja durvis. Jāatzīst, ka reizēm ir noderīgi, ja dzīvoklī nav pilnībā līdzena grīda. Šādā gadījumā SLidER rullīti var ērti nomainīt un pašiem noregulēt tā augstumu, tādējādi izvairoties no nepieciešamības doties pie meistara pēc palīdzības par maksu.

Līdzīgi bloga raksti

Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

Virtuves virsmas: kā izvēlēties pareizo?

arrow
Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

Virtuves Mēbeles Pēc Pasūtījuma - Kā Izvēlēties?

arrow
Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

Virtuves mēbeles izgatavošana pēc pasūtījuma: process no A–Z

arrow

Sazinies ar mums

arrow

Sīkdatnes

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai uzlabotu mājaslapas efektivitāti.